Ερντογάν προς ΗΠΑ: Καμία υποχώρηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ


Καμία υποχώρηση δεν πρόκειται να υπάρξει από πλευράς της Τουρκίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη, μιλώντας στο ΑΚΡ, στον απόηχο δηλώσεων πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη συνάντησή τους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην ΚΟ του ΑΚΡ, είπε πως «Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα εξετάσουμε με τους ομολόγους μας τα ζητήματα που έχουμε στην ατζέντα μας. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση».

Όπως πρόσθεσε, αυτό που αναμένεται από τα μέλη της συμμαχίας είναι «να μας δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας όπως και ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας. Στους ομολόγους μας θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας στα ζητήματα αυτά…με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη η Τουρκία έδωσε την πιο αποτελεσματική απάντηση στις προσπάθειες να την εγκλωβίσουν στα παράλιά της».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, o Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της θαλάσσιας βλέννας στη Θάλασσα του Μαρμαρά, δηλώνοντας πως η Τουρκία θα καθαρίσει όλη τη θάλασσα, ανακηρύσσοντάς την προστατευόμενη περιοχή και αξιοποιώντας προηγμένη τεχνολογία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ