ΝΔ κατά ΕΣΗΕΑ: Διαστρέβλωση των όσων προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά


Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι αποτελεί καταφανές ψεύδος, ότι στο νομοσχέδιο «επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό»

Ανακοίνωση κατά της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα όσα αναγράφονται στο κάλεσμα της Ένωσις Συντακτών για την αυριανή 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ. Η ΝΔ κάνει λόγο για διαστρέβλωση του περιεχομένου και των ρυθμίσεων του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

«Είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε φορέα, όπως και του κάθε πολίτη, να έχει την άποψή του για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο “Νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας”», αναφέρει αρχικά η ΝΔ και συνεχίζει:

«Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η διαστρέβλωση όσων προβλέπει. Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν η διαστρέβλωση αυτή γίνεται από εκείνους που έχουν ταχθεί να ενημερώνουν τους πολίτες. Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ότι στο Νομοσχέδιο “επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό”».

«Αποτελεί καταφανές ψεύδος. Πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Μια απλή ανάγνωση αρκεί. Όσοι εργάζονται υπερωριακά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αμειφθούν με τον τρόπο που αμείβονταν μέχρι τώρα. Θα περίμενε κάποιος από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τον κώδικα δεοντολογίας, ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τον τηρούν. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ