Αποκαλύψεις: Οι εκτελεστές «απολογούνταν» γιατί δεν σκότωσαν τον Κορφιάτη


Μετά τη δολοφονία της 37χρονης αναρωτιόντουσαν πώς θα… απολογηθούν στον ηθικό αυτουργό της επίθεσης για την «αποτυχία» τους.

Όταν την 9η Ιουνίου του 2020 οι εκτελεστές άνοιξαν πυρ σε βάρος του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στόχος τους ήταν ο 54χρονος επιχειρηματίας και όχι η 37χρονη γυναίκα του.

Οι δράστες διέφυγαν πιστεύοντας ότι έχουν δολοφονήσει τον Ντίμη Κορφιάτη. Ο 54χρονος, ωστόσο, σώθηκε από θαύμα με δύο διαμπερή τραύματα και μία σφαίρα στο σαγόνι. Το σχέδιο των εκτελεστών είχε αποτύχει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι φυσικοί αυτουργοί «συνελήφθησαν» να συνομιλούν μεταξύ τους για το πώς θα… απολογηθούν στον ηθικό αυτουργό της επίθεσης για την «αποτυχία» τους.

Οι παραπάνω πληροφορίες προκύπτουν από το πρόσωπο – «κλειδί» της υπόθεσης, τον μάρτυρα που έδωσε στην Αστυνομία «ονόματα και διευθύνσεις». Η κατάθεσή του δόθηκε λίγο πριν την υποβολή της δικογραφίας και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος ο Ντίμης Κορφιάτης.

Ο μάρτυρας – «κλειδί», ο οποίος εμφανίζεται να γνώριζε τα πάντα, δεν περιλαμβάνεται στους κατηγορουμένους για την υπόθεση. Φέρεται να κατέθεσε ότι άκουσε τους φυσικούς αυτουργούς να μιλάνε για τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη αλλά και για τις «δικαιολογίες» που θα έλεγαν στον εντολέα τους για όλα όσα πήγαν «στραβά».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το σκάφος με το οποίο οι δράστες έφτασαν και αποχώρησαν από το νησί, καθαρίστηκε από έναν από τους κατηγορούμενους. Στο εσωτερικό του μάλιστα, βρέθηκαν αποτυπώματα και dna του.

Όσον αφορά στον ρόλο του εφοπλιστή, ο οποίος καταζητείται μετά από σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, φέρεται εν γνώσει του να έδωσε το εν λόγω σκάφος αλλά και το αυτοκίνητό του στο σωματοφύλακα του, που είναι και ο ένας από τους κατηγορούμενους ως φυσικός αυτουργός.

Η δικογραφία αριθμεί 2.000 σελίδες και εστάλη με ελικόπτερο στη Ζάκυνθο, καθώς η Εισαγγελία του νησιού είναι αυτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Όσον αφορά στους συλληφθέντες, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και δολοφόνησαν τη σύζυγο του Κορφιάτη. Επίσης, συνελήφθη ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος παρουσιάζεται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση, αλλά και άτομα που είχαν ρόλο στη διαφυγή των εκτελεστών, στην απόκρυψη μέσων και στον εξοπλισμό.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι δέκα. Από αυτούς οι εφτά συνελήφθησαν, ο ένας είναι στη φυλακή για άλλη υπόθεση και οι δύο θα παραπεμφθούν σε δίκη. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος είναι έγκλειστος φυλακών (πρώην αστυνομικός), ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη για διακίνηση ναρκωτικών.

Όσον αφορά στους δύο κατηγορουμένους που δεν συνελήφθησαν, επρόκειτο για μία γυναίκα (κάτοικο Ζακύνθου) και έναν εφοπλιστή. Οι τελευταίοι αναφέρονταν στη μήνυση που είχε καταθέσει ο Κορφιάτης τον περασμένο Δεκέμβριο στην Εισαγγελία.

Ο συνήγορος του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για παράνομες μεθόδους της Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν την Πέμπτη στη Ζάκυνθο για να απολογηθούν στον Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κο Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο, κατά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της ΓΑΔΑ, βασικός ύποπτος ως δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες αγνώστου μέχρι πρότινος δράστου στη Ζάκυνθο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εν ζωή τότε συζύγου της, ξενοδόχου.

Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, ενός είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων ενός ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση ενός και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου ενός σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και ενός φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ