10 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις φροντιστήριο!


Για να μην πιαστείς αδιάβαστος…

Έχεις προβληματισμό ως προς το φροντιστήριο που θα διαλέξεις; Η απάντηση βρίσκεται στο παρών άρθρο για τα στοιχεία που πρέπει να έχει το φροντιστήριο που θα επιλέξεις και θα σου εξασφαλίσουν την επιτυχία και την εισαγωγή σου στα ΑΕΙ της χώρας.

Στις μέρες μας, και λόγω της πανδημίας, που εδώ και ένα χρόνο μαστίζει την κοινωνία μας, οι επιλογές όσον αφορά την εκπαίδευση, προβληματίζουν όλο και περισσότερο. Το φροντιστήριο είναι το πρώτο σημαντικό “λιθαράκι” προς την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου. Γι αυτό και πρέπει ο καθένας να δώσει βάσει στην σωστή επιλογή; Ποιο είναι το κατάλληλο φροντιστήριο για το παιδί μου;

Οι καθηγητές είναι εξειδικευμένοι; Θα με βοηθήσει να ανακαλύψω τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μου; Θα μου εξασφαλίσει μια θέση στα ΑΕΙ της χώρας

Δες τα παρακάτω στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να εκτιμήσεις και να διαλέξεις το ιδανικό φροντιστήριο:

Εμπειρία και Οργάνωση

Η εμπειρία και η οργάνωση αποτελεί το Α και το Ω. Στην περίπτωση του Φροντιστηρίου, αυτά τα δύο στοιχεία μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία και να οδηγήσουν στην επιτυχία και την επίτευξη κάθε στόχου. Ένα Φροντιστήριο που κατέχει πολυετή εμπειρία και σωστή οργάνωση αποτελεί σίγουρο συνώνυμο της επιτυχίας.

Έμπειροι και εξειδικευμένοι Καθηγητές

Οι καθηγητές ενός φροντιστηρίου πρέπει να κατέχουν πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση. Ένας καθηγητής που επί σειρά ετών βρίσκεται στον “παλμό” των πανελληνίων εξετάσεων, γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τον κάθε μαθητή, την οποιαδήποτε δυσκολία αλλά και την ύλη, με αποτέλεσμα τη σίγουρη επιτυχία.

Εξατομικευμένη διδασκαλία

Στην πλειοψηφία τους τα Φροντιστήρια αδυνατούν να προσεγγίσουν τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, αλλά ως τμήμα. Πολλοί μαθητές, έτσι, δεν καλύπτουν τυχόν κενά και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αφομοίωση της ύλης. Ο κάθε μαθητής αποτελεί μια μοναδική προσωπικότητα και το Φροντιστήριο οφείλει να αναδείξει τα δυνατά του σημεία, να αφομοιώσει και να επιλύσει τις αδυναμίες και τα κενά του αλλά και να βρει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του. Αυτό γίνεται με τεστ προσωπικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού, διαγνωστικά τεστ αλλά και με group λίγων μαθητών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και οι αδυναμίες του.

Καθηγητής- μέντορας

Το Φροντιστήριο αντιμετωπίζει τον μαθητή, όπως είπαμε, σαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν φροντιστήρια που ξεχωρίζουν με την ύπαρξη προσωπικού καθηγητή – μέντορα, ο οποίος βοηθά τον μαθητή να ξεπεράσεις τις όποιες μαθησιακές ή και ψυχολογικές δυσκολίες και τον ενθαρρύνει.

Ψυχολογική υποστήριξη

Η ψυχολογική υποστήριξη την περίοδο της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Η πίεση και το άγχος που βιώνει το παιδί τόσο λόγο του όγκου της ύλης όσο και από το γεγονός ότι θέλει να φανεί αντάξιο των προσδοκιών των γονέων για αυτό, είναι αρκετά μεγάλοι. Υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών, μάλιστα, που βιώνουν αρκετά μεγάλη ψυχολογική πίεση. Το Φροντιστήριο, λοιπόν, θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί τέτοιες περιπτώσεις μαθητών με σεμινάρια αλλά και προσωπική υποστήριξη από ειδικούς.

Σαφή χρονοδιαγράμματα κάλυψης της ύλης

Η ύλη είναι μια λέξη που φοβίζει τον μαθητή. “Θα προλάβουμε να καλύψουμε την ύλη;”, “Θα έχουμε αρκετό χρόνο για επαναλήψεις;”. Αυτά είναι τα πιο συχνά ερωτήματα που ταλανίζουν τον μαθητή και με σύμμαχο και το άγχος μπορεί να προκαλέσει “κοιλιά” στο διάβασμα και στις επιδόσεις του κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το Φροντιστήριο, όμως, που θα έχει φροντίσει με σαφή και αυστηρά χρονοδιαγράμματα την κάλυψη της ύλης, θα εξαλείψει κάθε τέτοιο άγχος και ανησυχία.

Διαγωνίσματα – Εξετάσεις προσομοίωσης

Τα διαγωνίσματα αποτελούν και αυτά ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του μαθητή. Ο μαθητής εξασκείται, αντιλαμβάνεται τα λάθη του, συμφιλιώνεται με τη διαδικασία και καλύπτει έγκαιρα τυχόν καινά. Ο καθηγητής, από τη μεριά του, μέσα από τα διαγωνίσματα καταλαβαίνει σε τι επίπεδο βρίσκεται κάθε μαθητής και διαχειρίζεται έγκαιρα και ορθά την κατάσταση. Είναι αρκετά σημαντικό, ακόμα, το Φροντιστήριο να παρέχει εξετάσεις προσομοίωσης, ανάλογες με το ύφος των Πανελληνίων, με αποτέλεσμα τη συμφιλίωση του μαθητή με τη διαδικασία και τη μείωση του άγχους.

Εξειδικευμένα βιβλία

Τα βιβλία που χρησιμοποιεί ένα Φροντιστήριο αποτελούν και αυτά ένα σημαντικό κομμάτι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βιβλία που απλοποιούν τις σχολικές μεθόδους, εξασκούν τον μαθητή και καλύπτουν λεπτομερώς την εξεταζόμενη ύλη. Ένα Φροντιστήριο με εμπειρία έχει σίγουρα τις προσωπικές του εκδόσεις, οι οποίες έχουν γραφτεί από μια ομάδα εξειδικευμένων καθηγητών με ένα και μοναδικό στόχο: την πλήρη κατανόηση και αφομοίωση εκ μέρους των μαθητών

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, τα παιδιά να μην έχουν αποφασίσει σε ποια σχολή θα ήθελαν να περάσουν και να προβληματίζονται για τις κλίσεις τους. Ένα Φροντιστήριο με εμπειρία, παρέχει τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και ατομική συμβουλευτική, προκειμένου να βοηθήσει τον μαθητή να ανακαλύψει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του.

Διαρκής ενημέρωση για την πρόοδο του παιδιού

Ο γονέας οφείλει να γνωρίζει σε τι επίπεδο και κατάσταση βρίσκεται το παιδί του σε σχέση με τον στόχο του. Γι αυτό το Φροντιστήριο, πρέπει να ενημερώνει εξατομικεύμενα κάθε γονέα και μαθητή για την πορεία του, τους βαθμούς του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και να τον συμβουλέψει για το πώς πρέπει να διαχειριστεί την εκάστοτε κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα βρεις στον Όμιλο Φροντιστηρίων ΝΕΟ. Εμπειρία, καινοτομία, επιτυχίες, καθηγητές με εμπειρία, εξατομικευμένη διδασκαλία και υποστήριξη στον μαθητή.

Μπες στο neo.edu.gr και μάθε τα πάντα!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ