Λέπτυνση επιδερμίδας: Πώς να διαχειριστείτε το λεπτό δέρμα

Δεν είναι συνήθως αναστρέψιμο, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για την προστασία του δέρματος και την πρόληψη των επιπλοκών.

Το λεπτό δέρμα στα χέρια είναι σχετικά κοινό. Ωστόσο, καθώς ένα άτομο γερνάει, μπορεί επίσης να αναπτύξει λεπτό δέρμα στα χέρια και τα πόδια του. Λεπτό δέρμα σημαίνει μώλωπες που δημιουργούνται πιο εύκολα.

 

Τι είναι το λεπτό δέρμα;

Το δέρμα είναι φυσικά λεπτότερο σε ορισμένα μέρη του σώματος. Το δέρμα στα βλέφαρα έχει πάχος μόλις 0,5 mm (mm), ενώ το δέρμα στις πατούσες μπορεί να έχει πάχος έως 4 mm.

Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα, το καθένα με διαφορετικό ρόλο:

Το υποδερμικό είναι το πιο εσωτερικό στρώμα, που αποτελείται από ιστούς και λίπος.

Το χόριο είναι το επόμενο στρώμα, το οποίο περιέχει τα νεύρα και την παροχή αίματος.

Η επιδερμίδα είναι το πιο απομακρυσμένο στρώμα του δέρματος, το οποίο είναι ένας φραγμός κατά της βρωμιάς και των βακτηρίων.

Λεπτό δέρμα σημαίνει ότι η επιδερμίδα δεν είναι τόσο παχιά όσο θα έπρεπε. Το υποδερμικό μπορεί επίσης να έχει λιγότερο λίπος, με αποτέλεσμα αυτό το στρώμα να είναι λεπτότερο επίσης.

Από μόνο του, το λεπτότερο δέρμα δεν προκαλεί ιατρικά προβλήματα. Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί να διαπιστώσει ότι το δέρμα του μπορεί να υποστεί βλάβη ή μώλωπες πιο εύκολα.

Συμπτώματα λεπτού δέρματος

Εάν ένα άτομο έχει λεπτό δέρμα, μπορεί να φαίνεται πιο διαφανές και μπορεί να δει πιο καθαρά φλέβες, οστά ή τένοντες.

Το λεπτό δέρμα μπορεί εύκολα να υποστεί βλάβη.

 

Οι αιτίες της λέπτυνσης του δέρματος περιλαμβάνουν:

Η γήρανση είναι η πιο κοινή αιτία του λεπτού δέρματος. Το λεπτό δέρμα είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, παράλληλα με τις ρυτίδες, τη μικρότερη ελαστικότητα του δέρματος και την ξηρότητα.

Το φως του ήλιου παίζει σημαντικό ρόλο στη λέπτυνση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Οι ακτίνες UVA και UVB μπορούν να σκοτώσουν ή να βλάψουν τα κύτταρα του δέρματος.

Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος και μπορούν να συμβάλουν στη λέπτυνση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here