Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Κορωνοϊός μόλυνση πανδημία: Η ιατρική έχει δύο πράγματα να προσφέρει όταν οι ιογενείς πανδημίες χτυπήσουν: εμβόλια και θεραπευτικά σχήματα. Αν και είναι δύσκολο να υποτιμηθεί ο ευγενής στόχος της ταχείας ανάπτυξης και διάθεσης ασφαλών εμβολίων που μειώνουν αποτελεσματικά τη σοβαρότητα της νόσου, και ενδεχομένως ακόμη και τα ποσοστά μόλυνσης, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι θεραπευτικές επιλογές για το COVID-19 έχουν υποτιμηθεί. Παρόλο που είναι δύσκολο να βρεθούν καλές εκτιμήσεις για το πόση χρηματοδότηση έχει διατεθεί για κάθε στρατηγική, είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι η έγκριση νέων φαρμάκων για το COVID-19 έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Μερικά ιατρικά ιδρύματα έχουν εξετάσει πολύ καλά τα υπάρχοντα και φθηνά φάρμακα που είναι ήδη διαθέσιμα και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον SARS. Ένα τέτοιο μέρος είναι η Νιγηρία, ειδική στο Λάγος και τον Karu / Jos. Η ομάδα του αντίστοιχου συγγραφέα Olufemi Emmanuel Babalola, από το Τμήμα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Bingham, δημοσίευσε πρόσφατα ένα έγγραφο στο medRxiv στο οποίο δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη έχει σαφές κλινικό όφελος για το COVID-19. Όπως και το αμφιλεγόμενο φάρμακο υδροξυχλωροκίνη, η ιβερμεκτίνη ήταν ένα φάρμακο μάχης που είναι συχνά στις ειδήσεις.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται ευρέως και με ασφάλεια σε πολλά αφρικανικά έθνη για τη θεραπεία της οφθαλμικής ογκοκέρσης. Όπως και τόσα πολλά σημαντικά φάρμακα, η ιβερμεκτίνη έχει ένα ευρύ φάσμα βιολογικής δραστηριότητας. Είναι αντιπαρασιτικό, αντιβακτηριακό και αντιικό για αρκετούς ιούς RNA. Σε in-vitro μελέτες, η ιβερμεκτίνη έδωσε 5.000 φορές μείωση του SARS-CoV-2 σε διαφορετικά είδη κυττάρων, που προκύπτει από την αναστολή της εξαρτώμενης από RNA πολυμεράση RNA, την κατάργηση της ετεροδιμερούς μεταφοράς πυρηνικής εισαγωγής -S / β1 του SARS-CoV- 2 από το κυτοσόλιο στον πυρήνα, ή αναστολή της μετάφρασης της ιικής mRNA πρωτεΐνης.

Το κύριο πρόβλημα με την ιβερμεκτίνη ήταν παραδοσιακά ότι δεν ήταν καλός παίκτης στο silico. Κινητικές προσομοιώσεις από βοοειδή που χρησιμοποιούν 10 φορές υψηλότερη δόση από ό, τι χρησιμοποιήθηκε in vitro, απέτυχαν να αποδώσουν αρκετά υψηλές προσομοιώσεις in vivo συγκεντρώσεις φαρμάκου για να επιτύχουν την τιμή IC50 (50% ανασταλτική συγκέντρωση) των 2,4uM που απαιτήθηκε για in-vitro αναστολή.

Από την άλλη πλευρά, μεταγενέστερες προσομοιώσεις με ανθρώπινη φαρμακοκινητική με τη σειρά τους προέβλεπαν 10 φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις από την αναφερόμενη EC50 (αποτελεσματική συγκέντρωση 50%). Η ιβερμεκτίνη είναι εξαιρετικά λιπόφιλη, έχει μεγάλη ημιζωή περίπου 85 ώρες και μεγάλη κατανομή όγκου, υποδεικνύοντας προτιμησιακή συσσώρευση πνευμόνων και ιστών. Φαρμακοδυναμικά, η ιβερμεκτίνη είναι γνωστό ότι αναστέλλει αρκετές σημαντικές κυτοκίνες με δοσοεξαρτώμενο τρόπο.

Μια άλλη σημαντική και έγκαιρη ανασκόπηση της αναδυόμενης αποτελεσματικότητας της ιβερμεκτίνης δημοσιεύθηκε μόλις χθες στο Frontiers in Pharmacology . Μεταξύ των συγγραφέων της εφημερίδας είναι ο Paul Marik, ο οποίος δημιούργησε το Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) νωρίτερα φέτος για να εντοπίσει θεραπείες για το SARS-CoV-2. Η εργασία περιγράφει επιτυχημένες θεραπείες και προφύλαξη για το COVID-19 χρησιμοποιώντας ιβερμεκτίνη σε “φυσικά πειράματα” και δοκιμές στη Νότια Αμερική, το Μπελίζ, τη Μακεδονία και το Ουτάρ Πραντές, μεταξύ άλλων. Ενώ πολλές από αυτές τις δοκιμές έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά με κριτές, η πλειονότητα εξακολουθεί να βρίσκεται σε διακομιστές προεκτύπωσης ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συλλογές ανέκδοτων που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here