Κορωνοϊός εμβόλιο : Ξεκινάει το πρόγραμμα εμβολιασμός κατοίκων


Πλέον οι εμβολιασμοί μπορούν να εξελιχθούν με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, αφού εχθές το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα που μπορούν κάτοικοι της Ηπείρου αλλά και των νησιών να εμβολιάζονται  και με το εμβόλιο της Pfiszer, και της Moderna και της Johnson & Johnson.

Πιο συγκεκριμένα μπορούν να εμβολιασθούν 40.000 άτομα τα οποία έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις δόσεις που έχουν διατεθεί από την κάθε εταιρία , έτσι:

  • Η εταιρία Pfizser,έχεις διαθέσιμα 240.000
  • Η εταιρία Johnson & Johnson 96.300
  • Η εταιρία Moderna 84.000

Υπενθύμιση Βασίλη Κικίλια

  • Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την διάρκεια της ομιλίας τους, υπενθύμισε ότι σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, θα ανοίξει και η πλατφόρμα από τους 25-29 ετών που θα μπορούν να εμβολιασθούν με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Moderna,pfiszer,Johnson &johnson).

Έρχεται ο εμβολιασμός κατοίκων

  • Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός μίλησε και για μία ακόμα καινοτομία που ετοιμάζεται να εφαρμοσθεί και που θα εκτροχιάσει κατά πάρα πολύ τους εμβολιασμούς. Αυτή είναι το να πηγαίνουν ιδιώτες γιατροί στα σπίτια των πολιτών και να τους εμβολιάζουν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πότε μπαίνει σε εφαρμογή

  • Πάντα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο εμβολιασμός κατοίκων θα ξεκινήσει τέλη Ιουνίου.

Πορεία εμβολιασμών

  • Για την πορεία των εμβολιασμών, είπε ο Πρωθυπουργός, ότι αναμένεται να ξεπεραστεί για ακόμη μία φορά το φράγμα των 100.000 εμβολιασμών και ότι μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να εμβολιασθούν και με τις δύο δόσεις του εμβολίου το 23,7 % των Ελλήνων.

Μείωση κρουσμάτων

  • Ο υπουργός ανάφερε επίσης ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει και ότι αυτό είναι πολύ ευχάριστο επειδή δείχνει ότι η πανδημία αρχίζει να υποχωρεί και έτσι τα κρούσματα αρχίζουν να μειώνονται. Ακόμα ανάφερε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5 , ενώ ο εβδομαδιαίος κυλιόμενος όρος ανέρχεται στα 1.056 κρούσματα και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 36 έτη.

Όσα είπε για γιατρούς νοσηλευτές

  • Ο Κικίλιας, ανάφερε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικο, επειδή όλο αυτό το διάστημα έχει πιεστεί ψυχολογικά και σωματικά.

Ακολουθεί βίντεο με τα όσα είπε ο υπουργός υγείας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ