‘Αθλητισμός Τένις: Ψυχολογικές δεξιότητες

Οι ψυχολογικές δεξιότητες στο τένις σε πολλές περιπτώσεις κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός καλού παίκτη και ενός εξαιρετικού παίκτη. Αρκετοί ελίτ παίκτες τένις (ATP και WTA) έχουν επιβεβαιώσει ότι στον επαγγελματικό ανταγωνισμό όταν τεχνικές, τακτικές και φυσικές πτυχές είναι παρόμοιες, το τελικό αποτέλεσμα είναι 95% καθοριζόμενο από συναισθηματικούς παράγοντες. Οι ψυχολογικές δεξιότητες στο τένις έχουν μεγάλη επιρροή σε φυσιολογικές, τεχνικές και τακτικές πτυχές. Οι παίκτες του τένις που αυτοεκτιμούνται και θεωρούν ότι είναι πιο σωματικά ικανοί έχουν περισσότερο κίνητρα από την ανταγωνιστικότητα και επίσης από την επιτυχία / επίτευγμα.

Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες όσον αφορά την απόκτηση επιδόσεων στα αθλήματα με υψηλή ταχύτητα, όπως το τένις, καθώς οι παίκτες πρέπει να αντιλαμβάνονται και να ερμηνεύουν τις πληροφορίες γρήγορα, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να προγραμματίσουν. Το τένις χαρακτηρίζεται από υψηλές ψυχολογικές απαιτήσεις, καθώς δείχνει κάποιες ιδιαιτερότητες που το καθιστούν ένα άθλημα που περιλαμβάνει μεγάλες ψυχικές πολυπλοκότητες: είναι ένα ατομικό άθλημα, δεν υπάρχει χρονικό όριο και αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια συγκέντρωσης, κίνητρα, ενεργοποίηση.

Οι αθλητές πρέπει να λάβουν πολλές αποφάσεις, δεν υπάρχουν μεγάλα διαλείμματα, υπάρχουν πολλές κρίσιμες καταστάσεις που προκαλούν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Οι ψυχολογικές δεξιότητες στο τένις που βοηθούν τους παίκτες να κερδίσουν τον ψυχικό αγώνα είναι εγγενές το κίνητρο προς την επιτυχία και το κίνητρο της απόδοσης. Αυτές οι ιδιότητες και συμπεριφορές που κατευθύνονται σε έναν συγκεκριμένο σκοπό είναι καθοριστικές για να κερδίσουν τον πνευματικό αγώνα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here