Τζο Μπάιντεν: Τα τζιτζίκια, η «κατσάδα» της Τζιλ και η συνάντηση με τη νέα πρώτη κυρία της Βρετανίας


To ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους και κρίσιμα ραντεβού με μερικούς απο τους ισχυρότερους ηγέτες στον πλανήτη. Πριν καν ξεκινήσει ωστόσο, επισκιάστηκε απο απρόοπτα και αμήχανες στιγμές. Το μενούς της επίσκεψης εκτός απο τις Συνόδους του ΝΑΤΟ και της G7 έχει και στιγμές πιο…χαλαρές και ευχάριστες οπως το μεθαυριανό ραντεβού με τη Βασίλισσα Ελισάβετ. 

Η οκταήμερη περιοδεία του Τζο Μπάιντεν όμως που ξεκίνησε χθες, συνοδεύεται ήδη απο αρκετά απρόοπτα που έγιναν πρώτο «θέμα» στον ευρωπαϊκό και αμερικανικό Τύπο.

Τα τζιτζίκια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε επίθεση από… τζιτζίκια λίγο πριν ανέβει στο Air Force One για να πετάξει στη Bρετανία. Οι κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που ένα τεράστιο τζιτζίκι κάθισε στον λαιμό του, με τον Μπάιντεν να το διώχνει με το χέρι του.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους «προσέξτε τα τζιτζίκια. Mου επιτέθηκε ένα»! Η φράση αυτή δεν ειπώθηκε τυχαία: το αεροπλάνο που θα μετέφερε τους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου καθυστέρησε…σχεδόν έξι ώρες να απογειωθεί λόγω ενός σμήνους τζιτζικιών.

Τα έντομα πλημμύρισαν τους κινητήρες του αεροσκάφους, προκαλώντας βλάβη και κράτησαν τους δημοσιογράφους καθηλωμένους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles της Ουάσινγκτον μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η πτήση επρόκειτο, αρχικά, να απογειωθεί στις 21:00 τοπική ώρα, ωστόσο οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν για περίπου έξι ώρες, προκειμένου να επιβιβαστούν σε άλλο αεροπλάνο και να ταξιδέψουν τελικά με ασφάλεια.

«Θα θυμάμαι αυτήν την ατελείωτη καθυστέρηση ακόμη και 17 χρόνια από τώρα- Τζιτζίκια», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του CNN, Phil Mattingly.

Δισεκατομμύρια τζιτζίκια πετάνε στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μεσοδυτικές πολιτείες δέχονται μία πρωτοφανή επίθεση από μία «νέα γενιά» εντόμων μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Η επίπληξη…από την προεδρική σύζυγο

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έκανε μία…τρυφερή παρατήρηση στο σύζυγό της, την ώρα που η ίδια μιλούσε στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση Mildenhall στο Σάφολκ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζο Μπάιντεντην ώρα της ομιλίας της γύρισε την πλάτη του, κοιτάζοντας τους στρατιώτες που είχαν παραταχθεί πίσω από το βήμα. Η σύζυγός του δεν άργησε να τον επαναφέρει άμεσα στην τάξη, λέγοντας του «Πρόσεχε Τζο».

Εκείνος χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, απάντησε με το γνωστό του χιούμορ. «Ξεχνάω συνέχεια ότι είμαι πρόεδρος» απάντησε. Κατά τη διάρκεια της υπερατλαντικής πτήσης τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τζιλ δημοσίευσε μια φωτογραφία της εν ώρα εργασίας από το Air Force One.

Η Flotus είπε ότι «προετοιμάζεται για την G7» ώρες πριν από την άφιξή τους στη βάση Mildenhall.

Το πρόγραμμα της…FLOTUS

Oι Μπάιντεν θα συναντήσουν σήμερα τον Μπόρις Τζόνσον και τη νέα «πρώτη κυρία» της Βρετανίας Κάρι Σίμοντς. Η Κάρι παντρεύτηκε τον Βρετανό πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα και συμμετέχει πλέον και επίσημα στις πρωθυπουργικές υποχρεώσεις.

Η Κάρι Τζόνσον και η Τζιλ Μπάιντεν θα έχουν ξεχωριστή συνάντηση στη συνέχεια στο όρος St Michael’s ένα παλιρροιακό νησί στο Mount’s Bay της Κορνουάλης, όπως αναφέρει το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Όπως συνηθίζεται στις Συνόδους Κορυφής, η πρώτη κυρία θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα που διοργάνωσε ο Τζόνσον για τις συζύγους της G7 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Επίσης το Σάββατο, η κυρία Μπάιντεν θα συναντηθεί με μέλη της Bude Surf Veterans, μια τοπική εθελοντική ομάδα, που χρηματοδοτείται εν μέρει από τα Invictus Games του πρίγκιπα Χάρι. Η πρωτοβουλία βοηθά τους στρατιωτικούς βετεράνους να αντιμετωπίσουν μέσω του σερφ προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας.

Η Τζιλ Μπάιντεν έχει τονίσει ότι η αποκατάσταση και η βοήθεια στους βετεράνους και τις οικογένειες τους είναι μία από τις προτεραιότητές της ως πρώτη κυρία (FLOTUS)

Το ραντεβού με τη βασίλισσα

Την Κυριακή, η βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Συνήθως, η συνάντηση με τη βασίλισσα είναι ιδιωτική, περιλαμβάνει ωστόσο μια στρατιωτική παρέλαση στο κάστρο Quadrangle με τον μονάρχη και τον πρόεδρο να επιθεωρούν την τιμητική φρουρά, υπό τους ήχους της μπάντας.

Η βασίλισσα έχει συναντήσει όλους τους Αμερικανούς προέδρους από το 1951 μέχρι σήμερα, εκτός από έναν τον Λίντον Τζόνσον .

Ο πρώτος ήταν ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν ακόμη πριγκίπισσα, πριν ενθρονιστεί. Ο Τζο Μπάιντεν πάλι, ο οποίος έχει περάσει δεκαετίες παρακολουθώντας επίσημες τελετές στην παγκόσμια σκηνή, αναμένεται να αποφύγει τα λάθη πρωτοκόλλου των προκατόχων του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ