Μητσοτάκης: Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του στη Βουλή

Απευθυνόμενος στον κύριο Τσίπρα είπε: “Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, κι εσείς λέτε ότι μια αλλαγή στρατηγικής συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης. Σε όλα τα κράτη αυτό γίνεται όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Τόσο εμποτισμένος είστε από την ανάγκη να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει και να αναθεωρήσετε ότι αυτή δεν είναι “πανδημία Μητσοτάκη” αλλά πανδημία Covid, που χτυπάει όλο τον κόσμο”.

Κάθε άνοιγμα, είτε σχολείων, είτε λιανεμπορίου εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, όπως αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία συρροή κρουσμάτων που να σχετίζεται με τα super market εμπορίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επέκταση του lockdown, υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις με μια πανδημία που τους αιφνιδιάζει όλους και γι’ αυτό δεν αναιρέθηκε το lockdown.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει την πανδημία.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι πάμε όσο πιο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που έχουμε λάβει και ανέφερε ότι  είναι απολύτως κατακριτέο αν υπάρχουν χώρες που έχουν κάνει διμερείς συμφωνίες για εμβόλια.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα τεστ, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για εμβολιασμό όλων των πολιτών, και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει εάν θεωρεί τα rapid test αναξιόπιστα.

Τέλος είπε ότι οι εμβολιασμοί γίνονται πρώτα στους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους γιατί αυτοί είναι που βρίσκονται σε κίνδυνο και επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here