Νύχια: Πώς να τα κάνετε να μεγαλώσουν πιο γρήγορα

Αλλά αν έχετε πετάξει τα ακρυλικά και έχετε κάνει ένα πολύ απαραίτητο διάλειμμα από όλα αυτά, και τα νύχια σας εξακολουθούν να είναι εύθραυστα, αισθανόμαστε τον πόνο σας.

Γι’ αυτό ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά βήματα για να ενισχύσετε τα νύχια σας, ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά και δυνατά και να μπορέσετε στη συνέχεια να αποφασίσετε ανενόχλητες για το μήκος που επιθυμείτε να τους δώσετε.

  1. Χρησιμοποιείστε καθημερινά λάδι

Σύμφωνα με την Ama Quashie, μανικιουρίστα και ιδρύτρια του Salon Ama, η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των νυχιών. «Για να έχετε ισχυρά νύχια, πρέπει να είναι υγιή – και για να είναι υγιή, πρέπει να είναι ενυδατωμένα», λέει. «Η βαζελίνη λειτουργεί ενυδατώνοντας την επιδερμίδα και τα νύχια, γι’ αυτό είναι ένα τόσο σημαντικό βήμα στη φροντίδα των νυχιών, είτε μακραίνετε τα νύχια σας είτε απλά θέλετε να φαίνονται καλύτερα».

Τα αγαπημένα της; Παραλείψτε τα ακριβά μπουκαλάκια και τα επώνυμα brands και επιλέξτε αντ’ αυτού οργανικό λάδι ή ένα απλό jojoba: θα κάνουν τη δουλειά εξίσου καλά (αν όχι καλύτερα) και δεν κοστίζουν πολύ.

  1. Ελέγξτε τη βιοτίνη

Μελέτες δείχνουν ότι τα εύθραυστα νύχια που είναι επιρρεπή στο ξεφλούδισμα και εύθραυστα θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη ανεπάρκειας βιοτίνης, οπότε ίσως είναι καλή ιδέα να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με μια επιπλέον δόση της απαραίτητης βιταμίνης Β.

«Τα πλούσια σε βιοτίνη τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών», λέει η Amanda Griggs, Διατροφολόγος στην Κλινική Khera-Griggs Cleanse, Urban Retreat. Υπάρχουν αρκετές μικρές μελέτες για να το υποστηρίξουν, αν και η Griggs επισημαίνει ότι «δε συμπεριέλαβαν ομάδα εικονικού φαρμάκου και επίσης δε συμπεριέλαβαν τη βασική κατάσταση βιοτίνης των συμμετεχόντων». Ωστόσο, έδειξαν σημαντικές αυξήσεις στο πάχος και την σκληρότητα των νυχιών μετά από λήψη 2,5 mg συμπληρώματος βιοτίνης κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here