Πρόσωπο Περιποίηση: Το ph του νερού της βρύσης βλάπτει το δέρμα σου

Η κλίμακα pH μετρά την οξύτητα ή την αλκαλικότητα μιας υδατοδιαλυτής ουσίας (όπως η επιφάνεια του δέρματος ή του νερού σας). Ένας υψηλότερος αριθμός pH σημαίνει περισσότερο αλκαλικό. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο όξινο. Το pH του δέρματός σας πρέπει να παραμένει κάτω από 5, περίπου 4,7. Αυτό σημαίνει ότι το πλύσιμο του προσώπου σας με νερό που είναι πιο αλκαλικό θα μπορούσε να καταστρέψει το δέρμα σας.

Και αυτό δεν περιλαμβάνει καν τον τύπο νερού που μπορεί να υπάρχει στους σωλήνες σας. Το νερό σας μπορεί να είναι σκληρό, που σημαίνει ότι περιέχει περισσότερα μέταλλα από το συνηθισμένο, ιδίως ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Μπορεί επίσης να είναι μαλακό, που σημαίνει ότι είναι χαμηλότερο σε μέταλλα από το κανονικό. Ενώ αυτά τα μέταλλα είναι συνήθως καλά για κατανάλωση, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα σας.

Θα μπορούσε επίσης να επιδεινώσει τη δερματίτιδα, το έκζεμα και την ψωρίαση. Για να ελέγξετε το pH του νερού σας και να δείτε αν είναι μαλακό ή σκληρό, μπορείτε να ρωτήσετε τον προμηθευτή σας νερού ή να αγοράσετε μια δοκιμή pH στο σπίτι ή μια δοκιμή σκληρότητας νερού. Από εκεί, μπορείτε να αποφασίσετε να αγοράσετε ένα φίλτρο νερού για το ντους σας. Αλλά για το νεροχύτη σας μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο.

Εάν υποψιάζεστε ότι το νερό της βρύσης σας ερεθίζει το δέρμα σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική μέθοδο πλύσης, όπως εμφιαλωμένο νερό ή παστεριωμένο γάλα. Το γάλα περιέχει επίσης μερικά συστατικά που είναι καλά για το δέρμα σας: Έχει κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορούν να δράσουν ως ενυδατικά, και λακτόζη και πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία του.

Φυλάσσετε ό, τι υγρό χρησιμοποιείτε στο ψυγείο. Το απεσταγμένο νερό αντίστροφης όσμωσης έχει pH περίπου 5, οπότε είναι πιο κοντά στο pH του δέρματός σας. Μερικοί άνθρωποι πλένονται με παστεριωμένο γάλα, αλλά έχει υψηλότερο pH στα 6,7, οπότε φροντίστε το δέρμα σας μετά. Πάρτε μαζί σας ένα φλιτζάνι αποσταγμένο νερό ή γάλα στο ντους. Ξεπλύνετε το καθαριστικό σας με λίγο υγρό και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε το καθαριστικό με το υπόλοιπο υγρό. Προαιρετικά: Βυθίστε ένα βαμβάκι σε οποιοδήποτε απομένον γάλα και τρύψτε το πάνω από το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τα υπόλοιπα ίχνη καθαριστικού. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here