Μουσείο για γέλια και για κλάματα: Αυτά είναι τα πιο εφιαλτικά κέρινα ομοιώματα που έχετε δει

Οι φιγούρες του Αρλίντο Αρμακόλο έγιναν viral, όταν χρήστες του Διαδικτύου έφεραν στο φως ένα βίντεο από την παρουσίασή τους σε μια βραζιλιάνικη εκκλησία

Το πρώτο πρόσωπο για το οποίο κατασκεύασε κέρινο ομοίωμα ο Αρλίντο Αρμακόλο ήταν η Μητέρα Τερέζα. Ακολούθησαν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ και μια σειρά από παγκόσμιες διασημότητες, τις οποίες θαύμαζε ο πρώην επιχειρηματίας και νυν καλλιτέχνης.

https://www.instagram.com/p/CKABlLYCiyU

«Ίσως φαίνεται απλό, αλλά για να πετύχεις τέτοιο πλούτο λεπτομερειών απαιτείται σκληρή δουλειά», υποστήριζε ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής που επισκέφθηκε το εργαστήριο του Αρμακόλο στη νότια Βραζιλία το 2015. «Ο καλλιτέχνης ήθελε να αποτυπώσει όχι μόνο τον χαρακτήρα, αλλά και την ψυχή του κάθε προσώπου».

https://www.instagram.com/p/CJ9XVY-iozc

Το κατά πόσον τα κατάφερε, βέβαια, έχει γίνει αντικείμενο παγκόσμιου debate, από τη στιγμή που οι δημιουργίες του έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα και έγιναν περίγελος της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας.

Οι προσωπικότητες που απέδωσε στο κερί ο Αρμακόλο συμπεριλαμβάνουν έναν παραμορφωμένο Νέλσον Μαντέλα, με μικροσκοπικό κεφάλι και… ντεκαπαρισμένα μαλλιά, μια πριγκίπισσα Νταϊάνα που χαρίζει στους θεατές το πιο τρομακτικό της χαμόγελο, και μια Μέριλιν Μονρό, με λαιμό στο μέγεθος ενός κορμού δέντρου και ένα πρόσωπο που μοιάζει μάλλον να έχει λιώσει παρά να έχει σκαλιστεί στο κερί. Δίπλα τους, οι μαύρες τούφες μαλλιών ξεφυτρώνουν από αναπάντεχα σημεία στο κεφάλι του Έλβις.

https://www.instagram.com/p/CJ7WU5GBjxc

Τα γλυπτά του Αρμακόλο, που αποτελούνται από περίπου 5 κιλά κεριού και από μάτια που εισάγει από την Αγγλία, πλέον στεγάζονται σε ένα μουσείο με το όνομα του πατέρα του Αρμακόλο.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here