19 Απριλίου 2024

Αυτοφροντίδα : Επιτύχετε την με την βοήθεια των φυτών


Όταν συνειδητοποίησα τη σχέση μεταξύ φυτών και αυτοεξυπηρέτησης, ερεύνησα τα τρέχοντα φυτά μου .Τα φυτά μπορούν να αντανακλούν τη ζωή μας με περισσότερους από έναν τρόπους και να μας βοηθούν να εγκλιματιστούμε σε δύσκολες στιγμές.

Όμως, δεν φέρνουν χαρά όλα τα φυτά, ειδικά εκείνα με υψηλή συντήρηση. Μερικοί μας μιλούν επίσης σε δύσκολους καιρούς περισσότερο από άλλους.

Οφέλη της Αλόη Βέρα

  • Η αλόη βέρα είναι  το αγαπημένο μου φυτό σπιτιού απλώς και μόνο επειδή έχει τόσα πολλά οφέλη και είναι εύκολο στη φροντίδα.
  • Ενώ μπορείτε να κόψετε τα φύλλα βότανα και βελτιώσει δερματικές πληγές (εγκαύματα, κοψίματα, ουλές και φλεγμονή), η αλόη βέρα είναι επίσης ένα ισχυρό φυτό που μπορεί να καθαρίσει τον αέρα γύρω σας. Δεν είναι το ίδιο με ένα φίλτρο αέρα, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του αέρα σας από επιβλαβείς χημικές ουσίες.
Τα οφέλη της λεβάντας
  • Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο στα μάτια, μυρίζει υπέροχα και είναι η πηγή ενός από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια. Για όσους ξεχνούν να χαλαρώσουν ή να πάρουν λίγα δευτερόλεπτα για τον εαυτό τους, ειδικά στο τέλος της ημέρας, η λεβάντα (και το ισχυρό άρωμα) είναι για εσάς.
  • Η μυρωδιά των λουλουδιών είναι αποτελεσματική στη μείωση του άγχους και στην παροχή μιας ήρεμης ατμόσφαιρας.
  •  Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές βαθιές ανάσες όποτε αισθάνεστε συγκλονισμένοι ή όταν θέλετε να ξεκουραστείτε. Καθώς εισπνέετε το χαλαρωτικό άρωμα, θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.
  • Κατά τους θερμότερους μήνες της άνοιξης, μετακινήστε το φυτό λεβάντας σας έξω καθώς βοηθά το φυτό να πιάσει μερικές φρέσκες ακτίνες ηλιοφάνειας. Ενώ είστε σε αυτό, πάρτε λίγα λεπτά έξω για να πάρετε τη δική σας δόση βιταμίνης D .
Ισορροπήστε ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή με τα κρίνα της ειρήνης
  • Αυτό το πανέμορφο φυτό βελτιώνει τη ροή ενέργειας στο σπίτι καθώς εξουδετερώνει επιβλαβείς χημικές ουσίες εσωτερικού χώρου. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθά τους ανθρώπους να αναπτυχθούν ψυχικά, σωματικά και πνευματικά.
  • Εάν σας αρέσει η αστρολογία, θα εκτιμήσετε ότι τα κρίνα της ειρήνης έχουν μια λεπτή και απαλή εμφάνιση, αλλά είναι εξαιρετικά δυνατά και βαθιά ριζωμένα, παρόμοια με την ενέργεια που εκπέμπεται από ανθρώπους που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του καρκίνου.

Ακολουθεί βίντεο για τα φυτά

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ