Υπόθεση Ζακύνθου: Αίτηση ανάκλησης του εντάλματος καταθέτει ο Κούγιας


Ο Αλέξης Κούγιας ζητά ανάκληση του εντάλματος σύλληψης – Ο εντολέας του θα κινηθεί νομικά

Αίτηση ανάκλησης του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του γόνου εφοπλιστικής οικογένειας θα καταθέσει αύριο ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την έκδοση εντάλματος, αφού ο κος Μ.Λ. ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει κάποιο έγκλημα, και το κυριότερο απ’ όλα, είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση, αφού δεν γνωρίζει ούτε ένα πρόσωπο είτε από τα θύματα, είτε από τους φερόμενους ως δράστες και η εμπλοκή του στην υπόθεση έγινε από αυθαίρετα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ., λόγω του ότι ένας υπάλληλός του εμπλέκεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της Ζακύνθου και χρησιμοποίησε κατά την ΕΛ.ΑΣ. ένα φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας του Μ.Λ., το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε πάρκινγκ σκαφών στον Ταύρο Αττικής και μάλιστα ήταν εκτεθειμένο προς πώληση, για να μεταβεί κατά το σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. με αυτό στην Ζάκυνθο μαζί με τον συγκατηγορούμενό του και να εκτελέσουν το σχέδιό του».

Μάλιστα, επισημαίνει οτι ο Μ.Λ «ουδέποτε ανεζητήθη από την ΕΛ.ΑΣ. στον κρίσιμο χρόνο της συλλήψεως των κατηγορουμένων ούτε στα γραφεία της εταιρείας του, ούτε στην κατοικία του και μάλιστα, όταν του ζητήθηκε στο παρελθόν να καταθέσει ως μάρτυρας, ήρθε αμέσως και κατέθεσε, παρά το ότι βρισκόταν στον κύριο τόπο της κατοικίας του, που είναι το Μονακό».

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουγιας ο εντολέας του θα κινηθεί νομικά κατά εφημερίδας και συγκροτημένου σαιτ «για ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Μ.Λ.», τα οποία ο ιδιος θεωρεί ότι «κατευθύνονται από στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειάς του, με τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ., κος Ι.Λ., ευρίσκεται από ετών σε οξυτάτη δικαστική αντιδικία τόσο στο Λονδίνο, όσο και στα δικαστήρια του Πειραιά με αντικείμενο περιουσιακά στοιχεία ύψους 120.000.000 ευρώ, τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ. διεκδικεί, διότι αυτός τα δημιούργησε και του ανήκουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ