Πρωταθλητής του τέννις θετικός στον COVID επιβιβάζεται σε αεροπλάνο

Σε μια σειρά δημοσιεύσεων στο Twitter, ο Sandgren παραδέχτηκε αρχικά ότι μπορεί να μην μπορεί να πετάξει στο πρώτο grand slam του τένις της χρονιάς, αλλά αργότερα έγραψε: “Ουάου είμαι στο αεροπλάνο. Ίσως κράτησα την αναπνοή μου πολύ καιρό. Ο Craig Tiley (Διευθύνων Σύμβουλος Tennis Australia) είναι μάγος”.

Σε μια αναδημοσίευση από τον Tiley, το Australian Open δήλωνε ότι ο Sandgren είχε εγκριθεί να πετάξει από τις σχετικές υγειονομικές αρχές. “Στην περίπτωση του Tennys Sandgren, ο οποίος έχει αποκαλύψει ότι είχε προηγουμένως θετικά αποτελέσματα στα τέλη Νοεμβρίου, ο ιατρικός φάκελός του έπρεπε να αναθεωρηθεί από τις υγειονομικές αρχές. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της αναθεώρησης, του δόθηκε η άδεια να πετάξει”, έγραφε η δήλωση.

Η Λίζα Νεβίλ, υπουργός Αστυνομίας και Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Αυστραλίας, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι το θετικό αποτέλεσμα του Σάντγκρεν είχε αναθεωρηθεί από ειδικούς στον τομέα της υγείας και «αποφασίστηκε να είναι ιογενής αντίδραση σε προηγούμενη λοίμωξη, έτσι δόθηκε το πράσινο φως να πετάξει». “Κανένας που είναι θετικός για τον Covid – ή θα μπορούσε να είναι μολυσματικός – δεν θα επιτρέπεται στο Aus Open”, έγραψε.

Ταυτόχρονα ο τρεις φορές πρωταθλητής grand slam, Andy Murray, είχε βγει θετικός στον Covid-19, λίγες μέρες πριν πετάξει στη Μελβούρνη. Ο Murray σήμερα βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του στο Surrey της Αγγλίας και δεν είναι σίγουρο αν θα του δοθεί άδεια να αγωνιστεί στην εκδήλωση του επόμενου μήνα.

Σε ένα tweet, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ο Murray δεν θα είναι πλέον σε θέση να συμμετάσχει στις επίσημες πτήσεις τσάρτερ στην Αυστραλία και να περάσει την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας με τους άλλους παίκτες, υποδηλώνοντας ότι δεν θα λάβει μέρος στο τουρνουά.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, άτομα που βγαίνουν θετικά αλλά δεν έχουν συμπτώματα μπορούν να σταματήσουν την απομόνωη 10 ημέρες μετά την πρώτη θετική δοκιμή – αρκεί να μην έχουν αναπτύξει στη συνέχεια συμπτώματα. Ωστόσο, οι 10 μέρες είναι απλώς μια γενική οδηγία, με την ιική αποβολή να μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερο.

Μετά από κριτική στο Twitter, ο παγκόσμιος Νο. 50 είπε: “Δεν υπάρχει ούτε μία τεκμηριωμένη υπόθεση όπου θα ήμουν μεταδοτικός σε αυτό το σημείο. Έχω αναρρώσει εντελώς!” Πάνω από 1.000 παίκτες και προπονητές έχουν αρχίσει να φθάνουν στο φετινό event, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει τρεις εβδομάδες. Το τουρνουά πρόκειται να διεξαχθεί από 8-21 Φεβρουαρίου Όσοι παίζουν στο φετινό Australian Open πρέπει να ολοκληρώσουν μια καραντίνα δύο εβδομάδων μετάτην προσγείωση στη χώρα. Οι διοργανωτές του τουρνουά δήλωσαν ότι οι παίκτες “θα υποστούν επίσης ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών από τους περισσότερους ταξιδιώτες που επιστρέφουν.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here