Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών ανησυχεί για επιδείνωση της πανδημίας

Μια παραλλαγή που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, γνωστή ως Β.1.1.7, βρίσκεται επίσης στις ΗΠΑ και η μοντελοποίηση δείχνει ότι θα μπορούσε να επιδεινώσει την ήδη τρομερή εξάπλωση του ιού σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφεραν οι ερευνητές του CDC.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθούν σκληρότερα να φορούν μάσκες, να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και να μένουν κοινωνικά μακριά ο ένας από τον άλλο. “Σημαίνει ότι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να τον ελέγξουμε. Οποιοδήποτε μέτρο θα πρέπει να ληφθεί στον υψηλότερο βαθμό,συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού”, δήλωσε ο Dr. Gregory Armstrong, ο οποίος διευθύνει το Γραφείο Προηγμένης Μοριακής Ανίχνευσης στο τμήμα αναπνευστικών ασθενειών του CDC.

“Πολλές αποδείξεις δείχνουν ότι το B.1.1.7 μεταδίδεται πιο αποτελεσματικά από ό, τι άλλες παραλλαγές SARS-CoV-2“, έγραψε ο Armstrong και οι συνεργάτες του στην εβδομαδιαία έκθεση του οργανισμού, το MMWR. “Η παραλλαγή B.1.1.7 έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την τροχιά της πανδημίας των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες.” Οι προσπάθειες εμβολιασμού ανθρώπων – ήδη πιο αργές από ό, τι περίμενε και υποσχέθηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση – πρέπει να ενταθούν. “Ίσως χρειαστεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη κάλυψη εμβολιασμού για την προστασία του κοινού”, έγραψαν οι ερευνητές.

Ο ιός έχει ήδη μολύνει περισσότερα άτομα στις ΗΠΑ και έχει σκοτώσει περισσότερα από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Από το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο ιός είχε διαγνωστεί σε 23 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ και σκότωσε περισσότερους από 390.000. Η παραλλαγή B.1.1.7 φαίνεται να μολύνει πιο εύκολα ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που θα το επέτρεπε να μολύνει περισσότερους ανθρώπους. Έχει εντοπιστεί σε περίπου δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά το CDC γνωρίζει επίσης ότι η παρακολούθηση είναι κακή και είναι πιθανότατα πολύ πιο συχνή από αυτήν. Είναι επίσης πιθανό το μοτίβο των μεταλλάξεων που καθιστά τον ιό πιο μεταδοτικό να αναδύεται ανεξάρτητα καθώς κυκλοφορεί σε ανθρώπους, επειδή όσο περισσότερα άτομα μολύνονται, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να μεταλλαχθεί ο ιός.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here