10 σημάδια που σου δείχνουν ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση!


Θέλει σχέση ή δεν θέλει; Μπορεί να είναι ένας σωστός σύντροφος; Είσαι συναισθηματικά ασφαλής ή υπάρχουν σημάδια που σου δείχνουν ότι καλό είναι να μην επενδύσεις; Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος, γράφει σήμερα τα σημάδια που φανερώνουν ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί ποιοτικά. Πρόσεχε, για να μην ταλαιπωρηθείς άδικα.

Κάθε σχέση μας είναι σίγουρα ένα ρίσκο. Γνωρίζουμε κάποιον και για κάποιο λόγο μας γοητεύει και αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας σε μία σχέση μαζί του. Σίγουρα δύο διαφορετικοί άνθρωποι όταν συναντιούνται δεν μπορούν να προδιαγράψουν το μέλλον μιας σχέσης, ωστόσο υπάρχουν πολλές φορές κάποιες ενδείξεις που μπορούν να μας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να επενδύσουμε συναισθηματικά σε έναν άνθρωπο και να «χτίσουμε» μία υγιή σχέση μαζί του.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ
1. Έχει χωρίσει πρόσφατα και δεν έχει επουλώσει τις πληγές του. Αυτό σημαίνει ότι κουβαλάει «ανοιχτούς λογαριασμούς» και σίγουρα αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί και στη μεταξύ σας σχέση. Σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά το άτομο προσπαθεί να μπει σε σχέση προκειμένου να επιβεβαιωθεί και να καλύψει δικές του ανασφάλειες ή ακόμα και να αποδείξει στην πρώην του ότι μπορεί να προσωρήσει παρακάτω.

2. Θέλει τη γυναίκα με έναν συγκεκριμένο τρόπο δίπλα του και δεν αποδέχεται στην πραγματικότητα αυτό που πραγματικά είσαι εσύ. Προσπαθεί «να σε φέρει στα μέτρα του» παραβλέποντας τις δικές σου ανάγκες. Αυτό δείχνει ότι έχει εγωιστική στάση απέναντι στη σχέση και δεν αποδέχεται στην πραγματικότητα τη γυναίκα που είναι δίπλα του.

3. Ακαμψία. Δεν μετακινείται από τις θέσεις του, δεν διαπραγματεύεται κοινό σημείο συνάντησης, με λίγα λόγια σου δείχνει ή και σου δηλώνει κιόλας ότι θα πρέπει να λειτουργήσεις με βάση τα δικά του θέλω και πιστεύω. Συχνά η ακαμψία συνοδεύεται και με κακίες, επικριτική στάση αλλά και προσβλητική πολλές φορές.

4. Καχυποψία. Δηλώνει ή δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται καμία γυναίκα, θεωρεί ότι πάντα υπάρχει δόλος και ιδιοτέλεια σε αυτά που λες ή που κάνεις. Γενικεύει συμπεριφορές και στάσεις σου όπως για παράδειγμα: «όλες ίδιες είσαστε, κλπ..» Λειτουργεί ορθολογικά και υποτιμά τα συναισθήματα.

5. Δεν σου κάνει κοπλιμέντα, δεν δείχνει να σε θαυμάζει. Όλες οι γυναίκες θέλουμε δίπλα μας έναν άντρα που να ενισχύει την γυναικεία φιλαρέσκεια και όχι να περνάμε απαρατήρητες.

6. Αποφεύγει τις συναναστροφές με άλλους και προτιμά να είστε μόνο οι δυό σας στις εξόδους. Δείχνει ότι δεν εντάσει τη σχέση στη ζωή του, δεν «ανοίγει τον κύκλο», γενικά δεν εκτίθεται γιατί δεν δεσμεύεται.

7. Αν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ζει με τους γονείς του και δυσκολεύεται να ανεξαρτητοποιηθεί.

8. Αποφεύγει σοβαρές και ουσιαστικές συζητήσεις, αλλάζει θέμα και προτιμά να μιλάει για πιο ουδέτερα πράγματα. Δείχνει να μην επενδύει στη σχέση.

9. Δεν σου δημιουργεί την ανάλογη συναισθηματική ασφάλεια που είναι και βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη μίας σχέσης. Νιώθεις ότι ένώ είσαι σε σχέση το «μαζί» δυσκολεύεσαι να το δεις και να το νιώσεις

10. Δείχνει να φλερτάρει με άλλες και πολλές φορές το κάνει και μπροστά σου, φέρνοντάς σε σε δύσκολη θέση. Αυτό δείχνει έναν άντρα συναισθηματικά ανώριμο και ανασφαλή που θα είναι πολύ δύσκολο να δεσμευτεί σε μία σχέση.

Γενικά πολλές φορές η δυσκολία να διαχειριστούμε τη μοναξιά, οι προσδοκίες ότι όντας σε μία σχέση αυτόν που θέλουμε θα τον αλλάξουμε, η ανάγκη να μοιραστούμε, να πάρουμε και να δώσουμε σε μία σχέση μας οδηγούν σε λάθος επιλογές. Καλό θα είναι να είμαστε σε θέση να δούμε αυτόν που πραγματικά έχουμε απέναντί μας και όχι αυτόν που θα θέλαμε να έχουμε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ