Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Πότε θα πέσουν κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι – Τι είπε για το 4ο κύμα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρηκε στα ενεργά κρούσματα στη χώρα αλλά και στη βελτίωση των δεδομένω σε ό,τι αφορά το σύστημα υγείας.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στον δείκτη θετικότητας ο οποίος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς βρίσκεται περίπου στο 2,3% ενώ εξήγησε πως υπάρχει μείωση της διασποράς του ιού με σταθερό ρυθμό. Μάλιστα, έκανε αναφορά στα στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη ο ECDC.

Σύμφωνα με όσα σχολίασε, στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 9.500 ενεργά κρούσματα, ενώ 1.700 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού. Η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε πως με βάση τα στοιχεία υπολογίζεται ότι είναι πιθανό στο τέλος του Ιουνίου ο αριθμός των διασωληνωμένων να πέσει κάτω από τους 200.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπογράμμισε πως το 98% των ανθρώπων που πέθαναν από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ το ίδιο ισχύει και για το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία.

Παράλληλα, επεσήμανε πως παρά τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά, καθώς ένα τέταρτο κύμα είναι πολύ πιθανό να «χτυπήσει» την Ευρώπη, κατ’ επέκταση και την Ελλάδα, μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ