Βάνα Παπαευαγγέλου: Η διασπορά του ιού μειώνεται σταδιακά και σταθερά


Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε την ενημέρωση των συντακτών Υγείας δίνοντας την εικόνα των ημερήσιων κρουσμάτων. Ακολούθως, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως οι 400 νέες περιπτώσεις λοιμώξεων καταγράφονται στην Αττική και 84 νέα κρούσματα καταγράφησαν στην Θεσσαλονίκη.

“Η βελτίωση της πανδημίας στη χώρα μας είναι σαφής”, είπε η κα Παπαευαγγέλου, ενώ αναφερόμενη στους εμβολιασμούς είπε ότι το 98% όσων έχασαν την ζωή τους μέσα στα νοσοκομεία ήταν ανεμβολίαστο.

“Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους”, είπε και συμπλήρωσε πως την τελευταία εβδομάδα, το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων πέθαναν από κορωνοϊό αφορούσε σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, η κα Παπαευαγγέλου δήλωσε πως παρατηρείται μείωση κάτω από χίλια κρούσματα ανά ημέρα, γεγονός που υποδηλώνει επιστροφή σε επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονταν πριν την έλευση του τρίτου κύματος στη χώρα.

Η διάμεση ηλικία των νοσούντων παραμένουν τα 36 έτη σε όλη την επικράτεια, ενώ όπως επεσήμανε η κα Παπαευαγγέλου, παρατηρείται σημαντική μείωση των κρουσμάτων στις ηλικίες 55 και άνω.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με μέτρια κυκλοφορία του ιού

Την ίδια στιγμή, Αττική, Μαγνησία, Φλώρινα, Νάξος, Κώς και Κέρκυρα παραμένουν στο κόκκινο, παρά την σταθερή και σταδιακή μείωση του δείκτη θετικότητας στο σύνολο της χώρας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ