Αντηλιακή προστασία: Πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνω το αντηλιακό μου; [vid]


Συχνά πολλοί άνθρωποι είναι φειδωλοί στην πρώτη εφαρμογή του προϊόντος αντηλιακής προστασίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν το επίπεδο προστασίας που αναγράφεται στην ετικέτα, λέει η Leslie Baumann, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος, ερευνητήτια και ιδρύτρια της κλινικής Baumann Cosmetic Dermatology. «Η χρήση μικρότερης ποσότητας προϊόντος καθιστά το αντηλιακό λιγότερο αποτελεσματικό, συνεπώς χάνει την ικανότητά του να προστατεύει το δέρμα», σημειώνει.

Πρέπει να φοράω αντηλιακό ακόμη κι όταν δεν έχει ήλιο έξω;

Λοιπόν, το υπεριώδες φως του ήλιου, συμπεριλαμβανομένων των ακτίνων UVB που βλάπτουν το δέρμα σας, μπορεί να είναι μειωμένες σε μια συννεφιασμένη μέρα, αλλά οι ακτίνες UVA που είναι εξίσου ισχυρές και προκαλούν βλάβη στο δέρμα, είναι εκεί. Με άλλα λόγια, πρέπει να φοράτε αντηλιακό κατά τη διάρκεια των βροχερών ημερών ή ακόμη και σε ψυχρότερο κλίμα.

Πότε πρέπει να εφαρμόζω το αντηλιακό συχνότερα των 2 ωρών;

Κατά γενικό κανόνα, η ανανέωση του αντηλιακού κάθε δύο ώρες θα σας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσει όπου συνίσταται η συχνότερη εφαρμογή αντηλιακού στο δέρμα:

  • Όταν οδηγείτε

Συχνά, υποτιμάται η ένταση της έκθεσης στον ήλιο, καθώς οδηγούμε. Είτε είστε οδηγός ή συνεπιβάτης, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε κάτω από άμεσο ηλιακό φως. Για τον λόγο αυτό συνίσταται να τηρείται “ο κανόνας” των 2 ωρών, ειδικότερα κατά τις μεγάλες μετακινήσεις.

  • Όταν κολυμπάτε

Τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό δεν σημαίνει πως δεν ξεφεύγουν από την σύσταση της ανανέωσης κάθε δύο ώρες. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμάστε να επανεφαρμόζετε το αντηλοακό σας κάθε φορά που σκουπίζεστε με την πετσέτα.

  • Όταν κάθεστε δίπλα στο παράθυρο

Δεν είστε ασφαλείς από τις ακτίνες του ήλιου μόνο και μόνο επειδή είστε σε εσωτερικούς χώρους. Τα παράθυρα επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να σας φτάσουν. Ειδικά εάν δουλεύετε δίπλα σε παράθυρο, είναι σημαντικό να θυμάστε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας συχνότερα των δύο ωρών.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ