Εμβόλιο Κορωνοϊού: 1.048.160 άτομα έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία

1.048.160 άτομα στη Γερμανία έχουν ήδη λάβει εμβόλιο κατά του COVID-19, ανέφερε το Σάββατο το Ινστιτούτο Robert Koch, μια εθνική αρχή για τις μολυσματικές ασθένειες. Τις τελευταίες 24 ώρες, σχεδόν 80.000 άτομα έλαβαν το εμβόλιο. Την Παρασκευή, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Edith Kwoizalla, μια 101χρονη γυναίκα που κατοικούσε σε ένα κέντρο φροντίδας στην πόλη Halberstadt, είχε γίνει η πρώτη Γερμανίδα που έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου δύο δόσεων κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφηκαν στη Γερμανία 18.678 νέες περιπτώσεις COVID-19, ενώ 980 ασθενείς πέθαναν. Από την αρχή της πανδημίας, η Γερμανία κατέγραψε πάνω από 2 εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης και σχεδόν 46.000 θανάτους. Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Γερμανία ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech. (ANI / Sputnik)

Οι γενετικές οδηγίες οδηγούν τα κύτταρα να παράγουν, μόνα τους, ασφαλή συστατικά του ιού-στόχου προκειμένου να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς. Για το SARS-CoV-2—τον ιό που προκαλεί το COVID- 19-το συστατικό-στόχος είναι η πρωτεΐνη-συλλέκτης του, η οποία καλύπτει τον εξωτερικό περίβλημα του ιού και του επιτρέπει να διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα. Μια μέθοδος για να γίνει αυτό είναι με την εισαγωγή του επιθυμητού γονιδίου, χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως ανασυνδυασμένο DNA, σε έναν αβλαβή ιό που μπορεί να μεταφέρει το γονίδιο στα ανθρώπινα κύτταρα.

Για την παρασκευή ενός εμβολίου COVID, ένα γονίδιο που περιέχει οδηγίες για τη δημιουργία ενός τμήματος μιας πρωτεΐνης spike του κορωνοϊού υφίσταται επεξεργασία στο DNA ενός εξασθενημένου ιού όπως ένας αδενοϊός, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει το κοινό κρυολόγημα. Η ιδέα είναι ότι ο επανασχεδιασμένος αδενοϊός θα διοχετευτεί στα ανθρώπινα κύτταρα, όπου το νέο γονίδιο θα κάνει τα κύτταρα να παράγουν πολλές από αυτές τις κορυφαίες πρωτεΐνες. Ως αποτέλεσμα, το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου θα είναι έτοιμο να αντιδράσει γρήγορα εάν χτυπήσει ο νέος ιός κορωνοϊός.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here