Άγχος: Το βάλσαμο για τις πράξεις που δε μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά

Αμέτρητοι άνθρωποι δε γνωρίζουν ότι έχουν τη δύναμη να ελέγχουν τα συναισθηματικά τους πεπρωμένα, σκεπτόμενοι τα πράγματα, σκεπτόμενοι καθαρά και ορθολογικά για θέματα και περιστάσεις που δεν προτιμούμε να συμβαίνουν όπως συμβαίνουν, και ασκώντας το HFT, High Frustration Tolerance.

Όταν απαιτούμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά από αυτά που είναι, αφού έχουμε εξαντλήσει τις προσπάθειες να αλλάξουμε αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα, ή όταν δεν έχουμε την ικανότητα να αλλάξουμε αυτές τις περιστάσεις, τότε η σοφή κίνηση που πρέπει να κάνουμε βραχυπρόθεσμα είναι να είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, να αφιερώσουμε χρόνο για να ηρεμήσουμε και να διατηρήσουμε τα πράγματα σε μια υγιή προοπτική, να επικεντρωθούμε σε αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες παρά και συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων που δε μας αρέσουν, και να παρακολουθήσουμε τη ζωή  -ενίσχυση και ρεαλιστικές ενέργειες, όπως μια υγιεινή διατροφή, η άσκηση, η επαρκής ανάπαυση, και το να κάνετε πράγματα για να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους.

Γράφω αυτήν την ανάρτηση στις αρχές του 2021, ενώ η παγκόσμια πανδημία συνεχίζει να μαίνεται, και συμπεριλαμβάνω μερικές συγκεκριμένες αναφορές που σχετίζονται με αυτό το γεγονός, ωστόσο οι συστάσεις σχετικά με την επιλογή της στάσης μας και το όφελος της άσκησης HFT ισχύουν για σχεδόν οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση ανεξάρτητα από την ώρα, το έτος, την τοποθεσία και την περίσταση.

Εάν διαβάζετε αυτό το κείμενο, είστε ένας από τους τυχερούς. Έχετε επιβιώσει από την πανδημία. Είστε ακόμη εδώ. Έχετε το χρόνο να διαβάσετε κείμενα όπως αυτό, και κατά πάσα πιθανότητα έχετε το χρόνο και την ικανότητα να κάνετε επιλογές που βελτιώνουν τη ζωή σας ακόμη και με τις τρέχουσες συνθήκες και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε.

Σταματήστε για μια στιγμή ό,τι κάνετε και αισθανθείτε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.

Στα τέλη του 2020, τα εμβόλια κατά της Covid έλαβαν έγκριση από τον FDA. Θαύμα το ότι συνέβη αυτό σε σχέση με το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε.

Ένας ακόμα λόγος για ευγνωμοσύνη.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι που θα έκαναν το εμβόλιο στις αρχές Ιανουαρίου 2021 ένιωσαν μεγάλη απογοήτευση όταν τους είπαν ότι δεν υπήρχαν αρκετές δόσεις την στιγμή που περίμεναν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό. Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο θα αισθανόταν χαρούμενος κανείς, αλλά θα πρέπει να εξετάσετε τι είναι αυτό που σας κάνει να στέκεστε στην απογοήτευση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here