Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την σπίθα ζωντανή


Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έκαναν σεξ πολλές φορές την εβδομάδα δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν αλήθεια για άτομα που βρίσκονταν σε μια ρομαντική σχέση, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των ηλικιωμένων συμμετεχόντων και εκείνων σε μακροχρόνιες σχέσεις που τείνουν να έχουν λιγότερο σεξ.

Είναι ενδιαφέρον ότι το σεξ είχε μεγαλύτερη επίδραση στην ευτυχία των συμμετεχόντων από το εισόδημα. Αν λοιπόν το σεξ μας κάνει ευτυχισμένο, γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι χάνουν το ενδιαφέρον τους;

Το μυστικό της σεξουαλικής ικανοποίησης
  •  Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, η επαφή του πέους-κόλπου και η συνέπεια της ικανότητας επίτευξης κολπικού οργασμού συσχετίστηκαν με τη σεξουαλική ικανοποίηση.
  • Επισημαίνει τον ειδικό ρόλο που είχε ο κολπικός οργασμός (ως διαφορετικός από τους άλλους παράγοντες που προκαλούν τον οργασμό) στη διατήρηση στενών σχέσεων υψηλής ποιότητας.
  • Όταν ασχολούνται με το σεξ, οι άνθρωποι όχι μόνο αναζητούν μια στενή σχέση, αλλά βιώνουν πράγματι περισσότερη στοργή, τόσο όταν κάνουν σεξ όσο και στο επόμενο αρκετές ώρες.”
  • Έτσι, το σεξ σε ρομαντικές σχέσεις παρέχει έναν ουσιαστικό τρόπο στους ανθρώπους να βιώσουν μια ισχυρή σχέση με τον σύντροφό τους.
  • Το σεξ είναι σημαντικό στις ρομαντικές σχέσεις λόγω των συναισθηματικών οφελών που νιώθουμε.

Η επίδραση του χρόνου
  • Αν και η διάρκεια των σχέσεων των ζευγαριών κυμαινόταν από 1 έως 51 χρόνια, τα μισά ήταν μαζί για τουλάχιστον 25 χρόνια.
  • Οι γυναίκες ανέφεραν σημαντικά μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση από τους άνδρες και τους άνδρες περισσότερη ικανοποίηση στις σχέσεις». Συγκεκριμένα, «Άνδρες που εκτιμούσαν τον οργασμό του συντρόφου τους ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν την ευτυχία της σχέσης.
  • Η σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών αυξήθηκε από 40 τοις εκατό στην αρχή της σχέσης σε 86 τοις εκατό όταν ήταν με τον σύντροφό τους για 40 χρόνια.
  • Από αυτές τις μελέτες, το σεξ-κολπικό σεξ, η αγάπη και ο χρόνος που αφιερώνεται στη σχέση είναι βασικά συστατικά για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ