Fujifilm παραγωγική μονάδα: Νέα επιχειρηματική κίνηση της ιαπωνικής φαρμακοβιομηχανίας

Fujifilm παραγωγική μονάδα: Η Fujifilm και το Κέντρο Μασαχουσέτης για Προχωρημένη Βιολογική Καινοτομία και Κατασκευή (CABIM) έχουν συγκεντρώσει 76 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και υπέγραψαν μίσθωση για μια τοποθεσία 40.000 τετραγωνικών ποδιών στο The Arsenal στο επιχειρηματικό πάρκο Charles στο Watertown.

Αναμένεται να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις στις αρχές του 2022, το κέντρο-σε-αναμονή κατασκευής-και-καινοτομίας θα υποστηρίξει την έρευνα και ανάπτυξη στη θεραπεία κυττάρων και γονιδίων, την επεξεργασία γονιδίων, την ανοσοθεραπεία και τη βιοτεχνολογία, δήλωσε ο Fujifilm.

Η τελευταία κίνηση της Fujifilm στις ΗΠΑ αποτελεί μέρος της ώθησης της εταιρείας που εδρεύει στην Ιαπωνία προς έσοδα από CDMO ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2024, στόχος που σκιαγραφήθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης  στο ετήσιο συνέδριο υγειονομικής περίθαλψης της JP Morgan. Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του παζλ, που παρουσιάστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, είναι ένα megaplant 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει σχεδιαστεί για έναν ιστότοπο στις ΗΠΑ.

Η συνεργαζόμενη μονάδα CABIM στο Watertown, η οποία θα ανοίξει με 40 άτομα πλήρους απασχόλησης, αναμένεται να φιλοξενήσει οκτώ καθαρά δωμάτια για την παραγωγή κυττάρων και προϊόντων ιούς φορέα, καθώς και ποιοτικό έλεγχο, εργαστήριο, γραφείο και συνεδριακό χώρο. Ο Fujifilm Diosynth, ο βραχίονας βιο CDMO της ιαπωνικής εταιρείας, θα πραγματοποιήσει εργασίες ανάπτυξης και κατασκευής στο εργοστάσιο. Συνεργαζόμενη με την CABIM, μια κοινοπραξία Ε & Α που η Fujifilm είχε στη διάθεσή της για την ίδρυση, η εταιρεία στοχεύει να αξιοποιήσει το πολυσύχναστο οικοσύστημα των βιοεπιστημών της ευρύτερης περιοχής της Βοστώνης, με σκοπό να εκπαιδεύσει τα αναδυόμενα κατασκευαστικά ταλέντα.

“Η Fujifilm είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς και νοσοκομεία διδασκαλίας, να διερευνήσει την εφαρμογή γενετικά τροποποιημένων κυτταρικών θεραπειών και να φέρει νέες επιλογές θεραπείας στην αγορά”, δήλωσε ο Takatoshi Ishikawa, ανώτερος EVP και επικεφαλής αξιωματικός της επιστήμης ζωής στο Fujifilm, σε μια κυκλοφορία. Η CABIM έχει μια σειρά από συνεργάτες, όπως το Brigham and Women’s Hospital, το Dana-Farber Cancer Institute και η μονάδα MilliporeSigma της Γερμανικής Merck KGaA.

Η κοινοπραξία ξεκίνησε το 2019 και υποστηρίζεται από ίσες επενδύσεις από το Fujifilm, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, την Cytiva και την Alexandria Real Estate Equities. Ο νέος ιστότοπος δεν πρέπει να συγχέεται με ένα φυτικό φορέα ιών 40 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο σχεδίασε η Fujifilm στις 5 Ιανουαρίου. Αυτή η εγκατάσταση, επίσης στο Watertown, αναμένεται να γίνει ο τρίτος ιστότοπος παραγωγής ιών-φορέων της εταιρείας. το τελευταίο εργοστάσιο θα κάνει τέσσερα. Η πρώτη εγκατάσταση του Watertown θα ξεκινήσει την ανάπτυξη της διαδικασίας αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε ο Fujifilm.

Εν τω μεταξύ, Fujifilm επίσης όργωμα ένα μάτι-σκασίματος 2 δισεκατομμύρια $ σε ένα μεγάλο χώρο παραγωγής κυτταρικής καλλιέργειας στις ΗΠΑ, η οποία θα διαθέτουν οκτώ βιοαντιδραστήρων 20.000 λίτρων και έχουν το δυναμικό για 24 ακόμη. Η Fujifilm Diosynth θα λειτουργήσει την εγκατάσταση, η οποία θα κατασκευαστεί από μια υπάρχουσα τοποθεσία στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες παρασκευής και τελικής επεξεργασίας φαρμάκων, καθώς και συσκευασία και επισήμανση, και αναμένει ότι ο ιστότοπος θα λειτουργεί και λειτουργεί άνοιξη του 2025.

H Fujifilm είναι σε αποστολή να πετύχει 1 τρισεκατομμύριο έσοδα από την υγειονομική περίθαλψη στα μέσα της δεκαετίας, δήλωσε ο COO Kenji Sukeno κατά την παρουσίαση του JPM αυτή την εβδομάδα. Για να φτάσει εκεί, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των πωλήσεων από τα ταχέως αναπτυσσόμενα ιατρικά του συστήματα και την επιχείρηση CDMO, δήλωσε ο Sukeno.

Η εταιρεία στοχεύει σε πωλήσεις ιατρικών συστημάτων ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, η οποία εξαρτάται από το κλείσιμο της αγοράς της Fujifilm ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση που σχετίζεται με τη διαγνωστική απεικόνιση της Hitachi. Εν τω μεταξύ, η Fujifilm ελπίζει να αυξήσει τα έσοδα από το CDMO στα 200 δισεκατομμύρια 1.8 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024 – και το ξεκίνημα της εισροής χρημάτων της εταιρείας θα το βοηθήσει να επιτύχει αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο Sukeno.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here