Εξαφάνιση 17χρονης στην Κρήτη: «Έφυγα με τη θέλησή μου» – Στο δικαστήριο ο Νορβηγός που εμπλέκεται

Πώς έφτασε η αστυνομία στον εντοπισμό της 17χρονης και τα τηλεφωνήματα στους γονείς της.

Ο Νορβηγός ιδιοκτήτης της έκτασης στο Χουδέτσι που διέμενε η ανήλικη με τον 38χρονο από τη Σλοβακία θα παραστεί σήμερα στο δικαστήριο για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στον 38χρονο Σλοβένο με τον οποίο διέμενε η 17χρονη κατά την περίοδο της εξαφάνισής της.

Πώς έφτασε η αστυνομία στον άμεσο εντοπισμό της ανήλικης

Η 17χρονη εξαφανίστηκε, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν είπε στον πατέρα της ότι θα έκανε μια βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου. Δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, όταν τηλεφώνησε δύο φορές στους γονείς της με απόκρυψη.

Στην πρώτη κλήση μίλησε με τη μητέρα της λέγοντάς της πως είναι καλά και ότι έφυγε με τη θέλησή της, ενώ ακολούθως τηλεφώνησε και στον πατέρα της, λέγοντας ότι είναι καλά και κλείνοντας το τηλέφωνο.

Η 17χρονη μίλησε και με φιλικό πρόσωπο της οικογένειας. Η κλήση διήρκησε τέσσερα λεπτά, έγινε σε σταθερό τηλέφωνο και δεν κάλεσε με απόκρυψη. Όπως διαπιστώθηκε, το νούμερο του τηλεφώνου είχε πρόθεμα 0047 και άνηκε στον Νορβηγό.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο διαδίκτυο βρέθηκε ένα προφίλ του Νορβηγού που έλεγε ότι μένει στο Χουδέτσι. Έτσι στις 15 Ιανουαρίου το πρωί, η αστυνομία έφτασε στο σημείο, κάνοντας αρχικά έρευνα σε μια σκηνή που χρησιμοποιείται ως χώρος συγκέντρωσης φαγητού. Από τη σκηνή βγήκαν η 17χρονη, ο Σλοβάκος και ο Νορβηγός αλλά και δυο ακόμη άνδρες που δεν σχετίζονταν με την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η κλήση έγινε με ξένο νούμερο ώστε να μην εντοπιστεί εύκολα το σημείο όπου βρισκόταν η 17χρονη.

Όπως έγινε γνωστό, η ανήλικη έφυγε με ΚΤΕΛ για τις Αρχάνες και από εκεί έφτασε με τα πόδια στο Χουδέτσι. Η διαφυγή της είχε προετοιμαστεί τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η 17χρονη έδωσε μερικά από τα ρούχα της στον Σλοβάκο για να τα μεταφέρει στο Χουδέτσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here