Μετακίνηση εκτός νομού: Ποια νέα εξαίρεση σχεδιάζεται να προστεθεί

Από σήμερα έχει ξεκινήσει η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων – κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, ωστόσο στον πάγο βρίσκεται ακόμα η απόφαση για μετακίνηση εκτός νομού. Από ότι φαίνεται, κομβικό ρόλο στην απόφαση για το αν τελικά θα αρθεί η μετακίνηση εκτός νομού ή όχι, παίζει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, τα οποία ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, είχε τονίσει εδώ και μέρες ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος να δουλέψουν γιατί κάποια στιγμή τα χιόνια θα λιώσουν, κάθε μέρα που περνάει είναι καταστροφή για τα χιονοδρομικά».

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ, την Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων. «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε.

Μέχρι σήμερα, η μετακίνηση εκτός νομού δεν επιτρέπεται, με μοναδικές εξαιρέσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here