Αυτοαγάπη : Τρόποι να την καλλιεργήσετε


Για πολλούς ανθρώπους, η έννοια της αυτο-αγάπης μπορεί να δημιουργήσει εικόνες από χίπηδες που αγκαλιάζουν δέντρο ή τυροκομικά βιβλία αυτοβοήθειας. Όμως, όπως μαρτυρούν πολλές μελέτες ψυχολογίας, η αγάπη για τον εαυτό και η συμπαράσταση είναι το κλειδί για την ψυχική υγεία και ευεξία, διατηρώντας την κατάθλιψη και το άγχος. Παρακάτω, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καλλιεργήσετε αυτό το βασικό συναίσθημα.

Συζητήστε με έναν θεραπευτή οποιαδήποτε στιγμή

  • Βρείτε έναν θεραπευτή από το δίκτυο της BetterHelp για τα συμπτώματα κατάθλιψης. Πάρτε ένα κουίζ, ταιριάξτε και ξεκινήστε να λαμβάνετε υποστήριξη μέσω συνεδριών τηλεφώνου ή βίντεο.

Απομάκρυνθήτε  από τον τελειομανισμό

  •  Αναγνωρίστε ότι είναι κακό για εσάς. Χτυπώντας τον εαυτό σας πάνω από κάθε μικρό σφάλμα σταδιακά απομακρύνεται από την αίσθηση της αυτοεκτίμησης και σας κάνει λιγότερο ευτυχισμένους Και αξίζεις καλύτερα από αυτό.
  • Η ευτυχία είναι κάτι που δικαιούστε και όχι κάτι που πρέπει να κερδίσετε.
  • Όταν έχετε περάσει χρόνια καλλιέργειας αυτού του εσωτερικού εκφοβισμού, αναπτύσσετε ένα ασυνείδητο αντανακλαστικό για να καταπιείτε τον εαυτό σας για κάθε μικρό πράγμα, ανεξάρτητα από το πόσο γελοίο ή παράλογο.

Δείξτε περισσότερη αυτο- συμπόνια

  • Η αυτο-συμπόνια και η αυτο-αγάπη χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό εναλλακτικά στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία. Η έρευνα δείχνει ότι το να έχεις περισσότερη αυτο-συμπόνια δημιουργεί ανθεκτικότητα απέναντι σε αντιξοότητες, βοηθώντας τους ανθρώπους να ανακάμψουν πιο γρήγορα από τραύμα ή ρομαντικό χωρισμό. Μας βοηθά επίσης να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την αποτυχία ή την αμηχανία.

Η αυτο-συμπόνια ως δομή  περιλαμβάνει τρία συστατικά:

  • «Αυτο-καλοσύνη (δηλ. Να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου με κατανόηση και συγχώρεση)
  • αναγνώριση της θέσης κάποιου στην κοινή ανθρωπότητα (δηλαδή, αναγνώριση ότι οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και ότι οι προσωπικές εμπειρίες αποτελούν μέρος της ευρύτερης ανθρώπινης εμπειρίας),
  • και επίγνωση (δηλ. συναισθηματική ηρεμία και αποφυγή υπερβολικής ταυτοποίησης με επώδυνα συναισθήματα).

Η αυτο-καλοσύνη σημαίνει ότι είμαστε ζεστοί και κατανοητοί απέναντι στον εαυτό μας όταν υποφέρουμε, αποτύχουμε ή αισθανόμαστε ανεπαρκείς, αντί να σημαδεύουμε τον εαυτό μας με αυτο-κριτική.

Ακολουθεί βίντεο για την αυτοφροντίδα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ