Σεξ Κακοποίηση Παιδί: Κίνημα #metoo κατά της παιδοφιλίας

Σεξ Κακοποίηση Παιδί: Οι μαρτυρίες ανεβαίνουν στο Twitter κατά κύματα. «Ήμουν 15 ετών …ο αδελφός μου -ο παππούς μου», «ο θείος μου»… Μετά την υπόθεση του παιδόφιλου διάσημου αναλυτή και πολιτικού Ολιβιέ Ντιαμέλ, χιλιάδες θύματα αιμομιξίας, άνδρες και γυναίκες, γράφουν ανοιχτά για το δικό τους μαρτύριο στο hashtag #Metooinceste.

Οι περισσότεροι εξομολογούνται σχεδόν την ίδια τραυματική εμπειρία: τη σεξουαλική κακοποίηση από κάποιον ενήλικα του οικογενειακού περιβάλλοντος, στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία. «Ήμουν 5 ετών. Σε ένα βράδυ, ο αδελφός της μητέρας μου σταμάτησε την παιδική μου ηλικία. Σε ένα δευτερόλεπτο έγινα 100 ετών», γράφει μια χρήστης. «Συνέβη πολλές φορές στην ηλικία μεταξύ 6 και 8 ετών. Κατάλαβα ότι ήμουν θύμα μόνο όταν έγινα 40», διηγείται μια άλλη. «Έγινε από τα 11 ως τα 14 μου. Ήταν ο αδελφός μου. Σήμερα είμαι 57 ετών και παραμένω θύμα αυτού του παρελθόντος», γράφει κάποια άλλη.

Τρία χρόνια μετά το κίνημα #Metoo, οι μαρτυρίες πλημμυρίζουν το Twitter και επιβεβαιώνουν αυτό που επαναλαμβάνουν εδώ και χρόνια οι ειδικοί για την προστασία της παιδικής ηλικίας: ότι δηλαδή τα άτομα που προβαίνουν σε αιμομιξία προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και ότι τα σημάδια που στέλνουν τα θύματα δεν ακούγονται ή δεν γίνονται αντιληπτά.

when I was between 12 and 14, my father used to grind his.. intimate parts against my body. I only remembered this last year, almost 10 years after. #MetooIncest

— Noémie (@noemie715) January 16, 2021

J’avais 5 ans. C’était un cousin de 39 ans. 32 ans d’#AmnesieTraumatique #metooinceste #StopPrescription pic.twitter.com/P8inCilpQ1

— Mié Kohiyama (@MiKohiyama) January 16, 2021

[Tώρα μπορούμε να σταματήσουμε να λέμε ότι πρόκειται για τέρατα, άρρωστους ή τρελούς… βλέπουμε με το #metooinceste ότι όχι. Είναι αδέλφια, πατεράδες, παππούδες, θείοι, ξαδέλφια… η οικογένεια. Ήμουν 7 ετών, μετά 9 περίπου και 12… τόλμησα να μιλήσω μόνο για το τελευταίο]

Maintenant on peut arrêter de dire que ce sont des monstres, des malades, des fous.. on voit avec le #metooinceste que non. C’est des frères, des pères, des grands-parents, oncles, cousins.. la famille.

J’avais 7 ans, puis 9 environ et aussi 12.. j’ai osé parler pour le 3e.

J’ai

— Evelyne FéeLiseuse(@LaFouineuseBlog) January 16, 2021

Το κύμα μαρτυριών για τις υποθέσεις αιμομιξίας ξεκίνησε με το βιβλίο της δικαστικού Καμίγ Κουσνέρ (κόρης του Μπερνάρ Κουσνέρ), La Familia grande, το οποίο κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου 2021. Σε αυτό, η Καμίγ Κουσνέρ περιγράφει ότι ο δίδυμος αδελφός της έπεσε θύμα βιασμού, σε ηλικία 14 ετών, επί 2-3 χρόνια, από τον πατριό τους, τον διάσημο αναλυτή Ολιβιέ Ντιαμέλ.

Αυτές οι αποκαλύψεις οδήγησαν σε εισαγγελική έρευνα για «βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου κάτω των 15 ετών». Ταυτόχρονα, προκάλεσαν σοκ στον πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο στον οποίο ζούσε ο Ολιβιέ Ντιαμέλ, ισχυρή προσωπικότητα της γαλλικής κοινωνίας και πολιτικής, ο οποίος παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις του, παρασύροντας και άλλα διάσημα πρόσωπα που τον είχαν στηρίξει.

Παρότι το θέμα είναι ταμπού και οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, εκτιμάται ότι το 5%-10% των Γάλλων πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής τους ηλικίας. Αυτές οι επιθέσεις γίνονται στο 80% των περιπτώσεων, στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Πρόκειται για ένα φαινόμενο μαζικό και καταστροφικό για τα θύματα, αλλά μάλλον αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here