Σεξ Γυναίκες: Τι συμβαίνει στο σώμα με την κατανάλωση αλκοόλ

Από τη Βίβλο έως την ποπ μουσική, η εντύπωση ότι το αλκοόλ λειτουργεί σαν κάποιο είδος φίλτρου αγάπης υπάρχει εδώ και αιώνες. Είναι κοινή πεποίθηση ότι το αλκοόλ σας χαλαρώνει και σας ετοιμάζει για δράση. Αλλά το αλκοόλ έχει πράγματι αφροδισιακό αποτέλεσμα; Η κατανάλωση αλκοόλ θα κάνει τους οργασμούς σας καλύτερους ή χειρότερους;

Αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία. Ένα ποτό ή δύο μπορεί να ενισχύσουν τη διέγερση, αλλά δεν είναι σίγουρο. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στις γυναίκες. Αυτή η ανδρική σεξουαλική ορμόνη παίζει ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία. Μπορεί να είναι ένας λόγος για τις γυναίκες που αναφέρουν περισσότερη σεξουαλική επιθυμία όταν πίνουν.

Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο προσδοκίας. Οι άνθρωποι συσχετίζουν συχνά το ποτό με μειωμένες αναστολές και αισθάνονται πιο σέξι και πιο σίγουροι. Είναι σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Εάν περιμένετε να σταθείτε τυχερή όταν πίνετε, μάλλον θα το καταφέρετε. Μερικά θηλυκά μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ όταν πιούν μερικά ποτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα τους θα ακολουθήσει. Το EvidenceTrusted Source δείχνει ότι ενώ το αλκοόλ μπορεί να κάνει τα θηλυκά να πιστεύουν ότι είναι πιο σέξι, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όμως έχει αρνητικά αποτελέσματα φυσιολογικά και μειώνει την απόκριση των γεννητικών οργάνων.

Όσον αφορά το αλκοόλ και το σεξ, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές. Επίσης, όσο περισσότερο πίνετε, τόσο χειρότερη είναι η γεννητική σας απόκριση και η φυσική διέγερση. Οι οργασμοί γίνεται πιο δύσκολο να «έρθουν». Ενώ ένα ποτό μπορεί να μην επηρεάσει τη ροή του αίματος εκεί κάτω, πάρα πολλά ποτά μπορεί να έχουν φυσιολογικές, γνωστικές και συμπεριφορικές επιπτώσεις, που μπορούν να προκαλέσουν οργασμική δυσλειτουργία, συσχετιζόμενη με το αλκοόλ.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε και να έχετε λιγότερο έντονους οργασμούς. Εάν σας αρέσει ένα χαρούμενο τέλος μετά από αυνανισμό ή σεξουαλικές δραστηριότητες, είναι καλύτερο να μην πίνετε. Κάνει πιο δύσκολο για τον κόλπο να υγρανθεί. Όταν ξυπνάτε, το σώμα σας προετοιμάζεται για σεξουαλική επαφή αυξάνοντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά σας όργανα, αναγκάζοντάς τα να πρηστούν και να λιπαίνονται. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σταματήσει αυτές τις φυσιολογικές αντιδράσεις και να επηρεάσει την κολπική υγρασία, με αποτέλεσμα τριβή και δυσφορία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here