Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας σύμφωνα με Κομισιόν

Το έργο που επιτελείται από την Πρωτοβουλία Πιστοποίησης Εμβολιασμών, έναν συνασπισμό εταιρειών τεχνολογίας και υγείας για την ανάπτυξη ενός διαβατηρίου εμβολιασμού, θεωρείται όλο και περισσότερο απαραίτητο αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Το διαβατήριο θα είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο σε μια εφαρμογή (με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός έντυπου αντιγράφου με κωδικό QR για επαλήθευση) το οποίο θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχος έχει ανοσοποιηθεί έναντι του COVID-19.

Το έγγραφο, ισοδύναμο με τη λεγόμενη Κίτρινη Κάρτα (Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Προφύλαξης) που χρησιμοποιείται για ταξίδια σε χώρες που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού, θα απαιτείται για δραστηριότητες που κυμαίνονται από ταξίδι έως εργασία, μελέτη ή πρόσβαση σε κάθε είδους συμβάντα, και θα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση ανοσοποίησης του κατόχου: τύπος εμβολίου, δόση ή ημερομηνία εμβολιασμού, διασφαλίζοντας έτσι ότι η καταγραφή πραγματοποιείται με ένα πρότυπο μοντέλο για οργανισμούς που χορηγούν εμβόλια COVID- 19, ώστε τα διαπιστευτήρια να μπορούν διατίθενται σε ψηφιακή μορφή.

Με παρόμοιο τρόπο θα λειτουργεί και το σύστημα πιστοποίησης εμβολιασμού. Ωστόσο, κάθε χώρα μπορεί να ορίσει τους δικούς της κανόνες. Το σύστημα θα επιφορτίζεται για την ασφαλή διατήρηση των δεδομένων και τα άτομα θα κρατήσουν το αρχείο τους σε ψηφιακό πορτοφόλι ή σε QR κώδικα, ώστε να μπορούν να ελέγχουν με ποιον τα μοιράζονται. Οι ηγέτες της ΕΕ θα αναζητήσουν την Πέμπτη, κατά την τηλεδιάσκεψη τους, τρόπους να επιταχύνουν την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ η πρόταση για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» – την οποία έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και τη σύνδεσή του με την ελευθερία για ταξίδια αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here