Π.Ο.Υ εμβολιασμός: “Δεν είναι σωστό” οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους

Ο γενικός διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus ξεκίνησε την εβδομαδιαία συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Π.Ο.Υ- σχεδόν από τα κεντρικά γραφεία του στη Γενεύη—, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι μόνο 25 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε μία φτωχή χώρα, ενώ πάνω από 39 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί σε σχεδόν 50 πλουσιότερα έθνη. Σε μερικά από τα σκληρότερα δημόσια λόγια του ακόμα εναντίον των παραγωγών εμβολίων, ο Tedros επέκρινε για άλλη μια φορά τις “διμερείς συμφωνίες” μεταξύ επιχειρήσεων φαρμάκων και χωρών που πλήττουν την ικανότητα του προγράμματος COVAX, το οποίο έχει τη στήριξη της Π.Ο.Υ και έχει ως στόχο να μεταφέρει εμβόλια σε όλες τις χώρες.

“Μόλις 25 δόσεις έχουν δοθεί σε μια χώρα χαμηλότερου εισοδήματος- όχι 25 εκατομμύρια, όχι 25.000- μόνο 25. Πρέπει να είμαι ευθύς”, ανέφερε ο Tedros. Δεν προσδιόρισε τη χώρα. Ο Tedros χαιρέτισε ωστόσο το επιστημονικό επίτευγμα πίσω από την κυκλοφορία εμβολίων λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έκρηξη της πανδημίας στην Κίνα, όπου μια ομάδα με τη στήριξη του Π.Ο.Υ έχει πλέον αναπτυχθεί για να ερευνήσει τις ρίζες του κορωνοϊού. “Τα εμβόλια είναι η ένεση στο χέρι που χρειαζόμαστε όλοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά”, ανέφερε.

“Αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο, ακόμα και καθώς τα εμβόλια φέρνουν ελπίδα σε κάποιους, να γίνουν ένα ακόμα τούβλο στο τείχος της ανισότητας μεταξύ των κόσμων των ανθρώπων και των μη-εχόντων”. εμβόλια σε όλες τις χώρες βάσει αναγκών. “Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν δώσει προτεραιότητα στη ρυθμιστική έγκριση σε πλούσιες χώρες, όπου τα κέρδη είναι τα υψηλότερα, και όχι στην υποβολή” στοιχείων στον ΠΟΥ, ανέφερε, ώστε να μπορεί να εγκρίνει εμβόλια για ευρύτερη χρήση. σημείο πρόσβασης

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here