Χιονοδρομικά κέντρα μέτρα κορωνοϊός: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Χιονοδρομικά κέντρα μέτρα κορωνοϊός: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους ειδικούς και την κυβέρνηση τίθενται οι μετακινήσεις εκτός νομού και η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων. Το ζήτημα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, αφορά μια εποχική δραστηριότητα που έχει πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα. Πλέον επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα των χιονοδρομικών θα συζητηθεί στην επιστημονική επιτροπή την ερχόμενη Παρασκευή. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θα πρέπει να αρθεί η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, ένα μέτρο που μέχρι στιγμής ισχύει καθολικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται σε αυτή τη φάση για 6 εξαιρετικές περιπτώσεις:

Χιονοδρομικά: Πώς θα γίνεται η μετακίνηση εκτός νομού

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να προτείνει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών δεν θα συνοδευτεί από «ξέφρενες» μετακινήσεις εκτός νομού. Το υπουργείο, συγκεκριμένα, θα ζητήσει να υπάρχει μια ειδική ρήτρα: οι μετακινήσεις εκτός νομού για επίσκεψη σε χιονοδρομικό να επιτρέπονται μόνο με την επίδειξη κράτησης (ξενοδοχείου ή άλλου καταλύματος).

Προκειμένου αυτή η ρήτρα να μη λειτουργήσει αποτρεπτικά για μονοήμερες αποδράσεις, ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνονται δεκτά και άλλα αποδεικτικά έγγραφα, όπως για παράδειγμα η online κράτηση για ενοικίαση εξοπλισμού, όπου αυτό είναι δυνατό. Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά την εστίαση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χθες ότι απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα, εξηγώντας ότι η επαναλειτουργία θα ξεκινήσει από τους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here