Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν «φίλησε το χέρι» του Μπάιντεν και έγινε viral


Το προσωπείο του διαλλακτικού και φιλειρηνικού ηγέτη έχει φορέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ η πρώτη του επαφή με τον Τζο Μπάιντεν έγινε viral μετά τον χαιρετισμό των δυο ανδρών.

Με δεδομένη ατζέντα έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όσο και με τον Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την προσφιλή του τακτική ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει σε διάλογο, να φανεί συγκαταβατικός στις θέσεις των άλλων χωρών, κυρίως της Ελλάδας και των Ευρωπαίων, ενώ δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεσή του να προσεγγίσει ξανά τις ΗΠΑ και να «μαλακώσει» τον Τζο Μπάιντεν που έχει δείξει εξαρχής τις προθέσεις του απέναντι στην Άγκυρα. Τόσο με την αυστηρή και αταλάντευτη στάση του στο θέμα των S-400 όσο και με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου οι 30 χώρες της Συμμαχίας στοχεύουν στον εποικοδομητικό διάλογο και στην ενότητα έτσι ώστε να βρουν λύσεις απέναντι σε Κίνα και Ρωσία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο, με τον Τζο Μπάιντεν, μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου. Η φωτογραφία, μάλιστα, από τον πρώτο χαιρετισμό των δυο ανδρών έχει γίνει viral καθώς ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται σαν να… φιλάει το χέρι του Αμερικανού προέδρου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ