Δύο ακόμη τενίστες του Australian Open «θετικοί» στον κορωνοϊό

Και αυτό αφού ένας παίκτης βγήκε θετικός την Κυριακή, εν μέσω αυξανόμενης διαμάχης για το γεγονός. Ένας ακόμη “συμμετέχων που δεν παίζει” έχει επίσης Covid, φέρνοντας το συνολικό αριθμό των περιστατικών που συνδέονται με το Open στα επτά, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροσυνοδού.

Περίπου 1.200 άτομα έχουν εισέλθει στο τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής Υγείας Brett Sutton δήλωσε ότι οι τρεις τελευταίες θετικές εξετάσεις δύο παικτών και ενός μη συμμετέχοντος ήταν μιας γυναίκας 20 ετών και δύο ανδρών 30 ετών, οι οποίοι ήταν όλοι σε καραντίνα ξενοδοχείου.

Αλλά υπήρχε σύγχυση όταν το Tennis Australia αμφισβήτησε την τελευταία ανακοίνωση. Ο διευθύνων σύμβουλος Craig Tiley είπε ότι κανένας παίκτης δεν είχε δοκιμαστεί καθόλου θετικά – μόνο αυτοί που βρίσκονται στην ομάδα τους. Είπε ότι δεν υπήρχαν παίκτες στο ξενοδοχείο, στο οποίο οι άνθρωποι μεταφέρονται εάν έχουν θετικά αποτελέσματα, ενώ βρίσκονται σε καραντίνα ξενοδοχείου.

Μερικοί παίκτες έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για το ότι περιορίζονται στα δωμάτια του ξενοδοχείου, ενώ άλλοι αντίπαλοι δεν περιορίζονται. Και ορισμένοι κάτοικοι στη Μελβούρνη – μια πόλη που υπέστη ένα από τα μεγαλύτερα κλειδώματα στον κόσμο πέρυσι – έχουν τις δικές τους ανησυχίες σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο Covid που δημιουργεί το τουρνουά. Τα θετικά περιστατικά σε τρεις πτήσεις ανάγκασαν 72 παίκτες σε πλήρη καραντίνα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να απομονώσουν με πλήρες ωράριο στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους για 14 ημέρες, αντί να τους επιτρέπεται να εκπαιδεύονται όπως άλλοι συμμετέχοντες.

Αυτό έχει εξοργίσει ορισμένους παίκτες και οδήγησε τον Νο1 Νοβάκ Τζιόκοβιτς στον κόσμο να πιέσει τις αρχές να χαλαρώσουν τους κανόνες καραντίνας για παίκτες – συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των περιόδων εγκλεισμού. Οι προτάσεις του έφεραν κριτική από τον Αυστραλό παίκτη Nick Kyrgios και απορρίφθηκαν από τις κρατικές αρχές που θέλουν να διατηρήσουν τις μολύνσεις σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριου είπε ότι τα μέτρα ήταν απαραίτητα για την προστασία του κοινού και οι αστέρες του τένις δεν θα λάβουν «καμία ειδική μεταχείριση». Μετά από αυτό, ο Kyrgios έγραψε η Δευτέρα το βράδυ: “Ο Τζόκοβιτς είναι ένα εργαλείο.”

Ο ειλικρινής Αυστραλός, που κατέλαβε την 47η θέση στα αντρικά ανδρικά, έχει προηγουμένως επικρίνει τον Τζόκοβιτς για τον κορωνοϊό, αφού ο Σέρβος διοργάνωσε εκθεσιακή εκδήλωση πέρυσι στην οποία αυτός και άλλοι μολύνθηκαν από τον ιό. “Αυτό συμβαίνει όταν αγνοείς όλα τα πρωτόκολλα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ”, έγραψε τότε ο αθλητής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here