Λάδι καρύδας: Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ λάδι καρύδας ως λιπαντικό; [vid]


Σύμφωνα με έρευνες, πολλές είναι οι γυναίκες που αναφέρουν πρoκλήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως κολπική ξηρότητα, που μπορούν να καταστήσουν την ερωτική επαφή επώδυνη. Η φυσική λίπανση στις γυναίκες μπορεί να μειωθεί για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα εξαιτίας της λήψης ορισμένων φαρμάκων ή της εμμηνόπαυσης. Η χρήση λιπαντικού είναι ένας απλός τρόπος για να επαναφέρετε τα επίπεδα υγρασίας στον κόλπο και να κάνετε το σεξ πιο άνετο και απολαυστικό.

Ενώ υπάρχουν τόνοι επιλογών λιπαντικών προϊόντων στην αγορά, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ακολουθήσουν τη φυσική διαδρομή για να αποφύγουν την έκθεση σε ορισμένα συστατικά όπως τα parabens. Πρώτο στη λίστα των ενδεδειγμένων φυσικών επιλογών είναι το λάδι καρύδας. Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, εάν επιλέξετε να δοκιμάσετε τις ενυδατικές και λιπαντικές του δράσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Το λάδι καρύδας είναι γενικά μια ασφαλής επιλογή για λιπαντική χρήση, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες. Ειδικότερα, το λάδι καρύδας καταπραΰνει και ενυδατώνει τον κόλπο και μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά για την ξηρότητα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής τριβής.

Υπάρχουν ωστόσο 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν πρόκειται να δοκιμάσετε λάδι καρύδας ως λιπαντικό:

  • Πρώτον, επιλέξτε μη επεξεργασμένο, κατά προτίμηση βιολογικό, λάδι καρύδας και να θυμάστε να χρησιμοποιείτε καθαρό κουτάλι – αντί των δακτύλων σας – κάθε φορά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν, προκειμένου να αποφύγετε τις βακτηριακές λοιμώξεις.
  • Δεύτερον, εάν είστε επιρρεπείς σε βακτηριακές μολύνσεις ή μολύνσεις από μύκητες, δεν συνίσταται η χρήση λαδιού καρύδας ως λιπαντικού. Τούτο διότι, ενώ το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο, το λάδι καρύδας μπορεί να το κάνει πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα τη διαταραχή των φυσιολογικών επιπέδων των βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή κολπίτιδα.
  • Τρίτον, ένας άλλος σημαντικός περιορισμός που αφορά εν γένει τα λιπαντικό με βάση το λάδι είναι ότι δεν θεωρούνται συμβατά με τα προφυλακτικά. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η χρήση τους δεν θεωρείται ασφαλής ως προς την αποφυγή των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Επιπλέον, αν βασίζεστε στο προφυλακτικό για να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, το λάδι καρύδας και κάθε λιπαντικό με βάση το λάδι δεν είναι ασφαλής επιλογή, καθώς μπορούν να αποικοδομήσουν το λατέξ.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ