Μήνυμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δε θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί- Σε ετοιμότητα για ένα θερμό φθινόπωρο


Σαφές μήνυμα με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προϊδέασε τον πρωθυπουργό όχι μόνο για ένα πολιτικά θερμό καλοκαίρι, αλλά και για ένα ακόμα θερμότερο φθινόπωρο, όταν δηλαδή οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές στη ζωή των πολιτών, σε μία εποχή, δηλαδή, που εκτιμούν πως ενδεχομένως θα μπορούσαν να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις.

«Δέσμευσή μου ότι δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Θα βρισκόμαστε και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, να συσπειρώσουμε τους πολίτες, να αναδείξουμε την αλήθεια». Τα παραπάνω λόγια του Αλέξη Τσίπρα, μόνο ως κήρυξη «πολέμου» προς τη πλευρά του Κ.Μητσοτάκη μπορούν να ερμηνευτούν. Άλλωστε, το Newsbomb.gr σας είχε από χθες κιόλας ενημερώσει πως η Κουμουνδούρου σκοπεύει να επενδύσει πολιτικά στη τακτική του «σκληρού ροκ».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν ξεγράψει ακόμα την πιθανότητα ενός εκλογικούς εκλογικού αιφνιδιασμού από τη πλευρά της κυβέρνησης. Όπως αναφέρουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει τόσα πολλά και δύσκολα θέματα με τη κοινωνία, που ενδεχομένως να αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες μέσα στο φθινόπωρο.

Όπως υποστηρίζουν, εκείνη την εποχή θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται οι πολίτες το τι ακριβώς έχει ψηφίσει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να δουλέψουν περισσότερο και με λιγότερα χρήματα, η ανεργία μετά το καλοκαίρι θα εκτιναχθεί, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν, ακόμα και να χάσουν το σπίτι τους, ενώ χιλιάδες οικογένειες θα αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, που έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χάρη στο νόμο Κεραμέως.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι απλά μία κακή προφητεία για τον ένοικο του Μαξίμου, αλλά η πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του, με τον πτωχευτικό, το εργασιακό, το ασφαλιστικό, τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει και ο μέσος πολίτης τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε, χθες, μιλώντας στο «Star» ο Αλ.Τσίπρας, εκφράζοντας με κάπως λιγότερο γλαφυρό τρόπο τις σκέψεις που επικρατούν στο κόμμα του.

Όλα τα παραπάνω, δημιουργούν στη Κουμουνδούρου την αίσθηση πως o κ.Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική του θα παράξει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στους πολίτες. Επομένως, λένε, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε αυτή τη κίνηση για να γλυτώσει από την φθορά των πολιτικών του επιλογών.

Ένα ακόμα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το γεγονός για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, όταν και το κόμμα τους βρέθηκε με σκληρό τρόπο στα έδρανα της αντιπολίτευσης, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος ο Αλ.Τσίπρας τοποθετούνται με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση ως προς τη πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Αν και οι δημοσκοπήσεις είναι εναντίον τους, στη Κουμουνδούρου δείχνουν να μη φοβούνται ένα τέτοιο σενάριο, ευελπιστώντας πως για ακόμα μία φορά, θα καταφέρουν να διαψεύσουν τις έρευνες κοινής γνώμης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ