Νύχια: Όσα πρέπει να προσέξεις για να έχεις περιποιημένα άκρα

Αν είναι εύθραυστα

Μία στις τρεις γυναίκες παραπονιούνται ότι τα νύχια τους ξεφλουδίζουν και σπάνε εύκολα. Αυτό εκτός από την ελλιπή περιποίηση, μπορεί να δείχνει έλλειψη σιδήρου, ασβεστίου ή βιταμινών, κυρίως A, B6 και C. Αφού κάνεις έλεγχο, μια αγωγή με συμπληρώματα διατροφής, σιδήρου και αμινοξέων, θειονίνη και κυστίνη, θα βοηθήσει. Επίσης χρησιμοποίησε προστατευτικά προϊόντα που ενισχύουν την κερατίνη και δυναμώνουν τη σύσταση των νυχιών.

Αν έχουν ανώμαλη επιφάνεια

Οι παράλληλοι κυματισμοί στην επιφάνεια των νυχιών είναι ενδεχομένως κληρονομικοί, αλλά υποδηλώνουν και την κακή μεταχείρισή τους κατά τη διάρκεια του μανικιούρ.

Αν έχεις μύκητες στα νύχια

Θα καταλάβεις ότι έχεις κολλήσει, επειδή θα υπάρχει αρκετός πόνος, το χρώμα των νυχιών αλλάζει και γίνεται κιτρινωπό, ενώ η περιοχή γύρω και κάτω από αυτά είναι κοκκινισμένη και σαθρή. Χρησιμοποίησε τα ειδικά προϊόντα για τις ονυχομυκητιάσεις, αλλά αν το πρόβλημα είναι σοβαρό απευθύνσου και στο δερματολόγο σου. Είναι πιθανό να σου δώσει κάποια αντιβιωτική θεραπεία.

Σωστή περιποίηση

Χρησιμοποίησε μαλακή λίμα, ξύλινη και όχι μεταλλική, και κάνε απαλές κινήσεις.

Μην κόβεις τα πετσάκια και τις παρωνυχίδες σου. Ο στόχος είναι να τα μαλακώσεις ώστε με το ειδικό κοκκάλινο γαντζάκι να τα σπρώξεις πάλι προς τα μέσα.

Απολέπιζε τακτικά τα χέρια σου με κάποιο scrub προσώπου ή σώματος και κατόπιν χρησιμοποίησε μία κρέμα πλούσια σε βιταμίνες, υδατικά και λιπαρά στοιχεία.

Μην αφήνεις τα νύχια των ποδιών εκτός περιποίησης. Μία φορά την εβδομάδα απομάκρυνε τα σκληρά μέρη του ποδιού και μαλάκωσε την επιδερμίδα σου στις φτέρνες με ελαφρόπετρα ή κάποια ειδική βούρτσα. Μετά το μπάνιο χρησιμοποίησε μία ενυδατική λοσιόν σώματος κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here