Αιθέρια έλαια ομορφιάς: Τρία αιθέρια έλαια που “σβήνουν” ραγάδες, τριχόπτωση και θαμπάδα [vid]


Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων για την περιποίηση των μαλλιών και της επιδερμίδας απασχολεί πολλούς και πολλές εξ ημών. Στην αγορά, φυσικά, κυκλοφορεί μια πληθώρα προϊόντων που υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τυχόν προκλήσεις και να σας χαρίσουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Εάν ωστόσο θέλετε να ακολουθοήσετε μια πιο φυσική διαδρομή στη ρουτίνα ομορφιάς σας, τότε οι ακόλουθες συνταγές με βάση τα αιθέρια έλαια θα σας φανούν χρήσιμες.

  • Έλαιο κυνόροδου για να αναζωογονήσετε το θαμπό δέρμα

Σε 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο προσθέστε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από κυνόροδο και κάντε μασάζ στο δέρμα. Το αιθέριο έλαιο κυνόροδου έχει ανοζωογονητικές δράσεις για το δέρμα, χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και λυκοπένιο.

  • Αιθέριο έλαιο από γιασεμί για να “ξεθωριάσετε” τις επίμονες ραγάδες

Εάν έχετε ραγάδες και χαλαρό δέρμα που έχει χάσει την ελαστικότητά του, το μασάζ με ένα μείγμα από λάδι καρύδας και αιθέριο έλαιο γιασεμιού είναι η ιδανική λύση για σας. Πάρτε περίπου 50 ml ανεπεξέργαστο λάδι καρύδας και προσθέστε σε αυτό 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού. Ακολούθως, κάντε μασάζ στις περιοχές που έχετε ραγάδες και θα δείτε να εξασθενούν σταδιακά και με την τακτική εφαρμογή.

  • Αιθέριο έλαιο Ylang Ylang για αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και βαθιά θρέψη της τρίχας

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα και παρατηρείτε απώλεια τριχών, το τακτικό μασάζ με καστορέλαιο στο οποίο έχετε προσθέσει 4-5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο Ylang Ylang μπορεί να σας βοηθήσει να αντιστρέψετε την κατάσταση. Μάλιστα, το παραπάνω μείγμα λέγεται πως μπορεί να βοηθήσει επίσης τα μαλλιά σας να μακρύνουν ταχύτερα και να γίνουν πιο πυκνά. Εάν κολυμπάτε συχνά, η συγκεκριμένη συνταγή είναι γνωστό ότι μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά σας από το αλμυρό νερό και το χλώριο.

Ακολουθεί βίντεο σχετικά με τα συχνότερα λάθη στη χρήση των αιθέριων ελαίων που πρέπει να αποφεύγονται:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ