Τσιάρας: Ανοιχτό να μην παραγράφονται τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

«Πρέπει να δούμε πως θα θωρακίσουμε το νομοθετικό μας πλαίσιο» για αδικήματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

«Πρέπει να δούμε πως θα θωρακίσουμε το νομοθετικό μας πλαίσιο για τέτοια αδικήματα και να δώσουμε την δυνατότητα στα θύματα να μπορούν εύκολα στον χώρο της Δικαιοσύνης να καταθέσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας στον ΑΝΤ1 με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση πριν από 23 χρόνια.

«Πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα για τα θύματα» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Το θέμα είναι να σπάει η σιωπή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που ξετυλίγεται το κουβάρι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που ως κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσουμε».

«Όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο εκεί πρέπει να δούμε ποιο είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε» είπε και ανέφερε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την μη παραγραφή τέτοιων αδικημάτων».

«Υποστηρίζω την απολυτή ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», τόνισε και σημείωσε ότι θα γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Με αφορμή, δε, τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το περιστατικό, επικοινώνησε με την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της αυστηροποίησης των ποινών για τέτοια περιστατικά.

«Πρέπει να διατηρήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», τόνισε ο κ.Τσιάρας, ωστόσο σημείωσε ότι μέσα από το πλαίσιο που υπάρχει δόθηκε η δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά που χτύπησαν τον σταθμάρχη.

«Ο λαϊκισμός δεν είναι κάλος σύμβουλος και οδηγεί πολλές φορές σε τέτοιες συμπεριφορές», σημείωσε ακόμα ο κ. Τσιάρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here