Νέα μετάλλαξη του ιού του κορωνοϊού: Τι ξέρουμε – 1ο κρούσμα και σε Γερμανία

Όλη η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, περιέχει τεράστιες αβεβαιότητες και έναν μακρύ κατάλογο αναπάντητων ερωτήσεων. Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και είναι ζωτικής σημασίας να εστιάσουμε στο αν η συμπεριφορά του ιού αλλάζει. Γιατί η μετάλλαξη αυτή προκαλεί ανησυχία; Τρία πράγματα συνδυάζονται και αυτό σημαίνει ότι προσελκύουν την προσοχή:

  • Αντικαθιστά ταχύτατα άλλες εκδόσεις του ιού
  • Έχει μεταλλάξεις που επηρεάζουν τμήμα του ιού που πιθανόν να είναι σημαντικό
  • Ορισμένες από αυτές τις μεταλλάξεις -έχουν ήδη αποδειχθεί στο εργαστήριο ότι είναι υπεύθυνες για την αύξηση της ικανότητας του ιού να μολύνει τα κύτταρα

Πόσο πιο γρήγορα εξαπλώνεται; Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη. Τον Νοέμβριο, το 1/4 περίπου των κρουσμάτων στο Λονδίνο ήταν η νέα μετάλλαξη.Αυτό έφθασε σχεδόν τα 2/3 των κρουσμάτων  στα μέσα Δεκεμβρίου. Οι μαθηματικοί τρέχουν τους αριθμούς στην εξάπλωση διαφορετικών παραλλαγών σε μια προσπάθεια να υπολογίσουν πόσο από ένα άκρο μπορεί να έχει αυτό. Αλλά είναι δύσκολο να διαχωρίσεις τι οφείλεται στη συμπεριφορά των ανθρώπων και τι οφείλεται στον ιό. Ο αριθμός που ανέφερε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ήταν ότι η παραλλαγή μπορεί να είναι μέχρι και 70% πιο μεταδοτική. Είπε ότι αυτό μπορεί να αυξάνει τον αριθμό R – που δείχνει αν μια επιδημία αυξάνεται ή συρρικνώνεται – κατά 0,4.

Νέα παραλλαγή του κορονοϊού έχει αναγνωριστεί σε νοσοκομείο στο Γκάρμις-Παρτενκίρτσεν, πόλη σκι της Βαυαρίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Την περασμένη εβδομάδα, το νοσοκομείο ανακάλυψε μια “ανωμαλία” για πρώτη φορά σε μια συσκευή ελέγχου κορωνοϊού που έδειχνε ότι δεν ήταν μία από τις μεταλλ’αξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική ή τη Βραζιλία, είπε ο Κλέμενς Στόκκλασνερ, αναπληρωτής ιατρός στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Δείγματα του ιού έχουν σταλεί στο νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική ή επιθετική από τον αρχικό ιό του κορωνοϊού.  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 73 μολυσμένα άτομα στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού.  35 από αυτούς τους 73 έχουν μολυνθεί από την άγνωστη μετάλλαξη του ιού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here