Παράταση lockdown στη Γερμανία: Φόβοι για τον νέο μεταλλαγμένο ιό

“Είναι δύσκολο να πρέπει να περάσουμε ξανά, ωστόσο η αρχή της προφύλαξης έχει προτεραιότητα για μας”, δήλωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης (19/01) η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, έπειτα από εικονοδιάσκεψη με τους 16 κρατικούς πρεμιέρα της Γερμανίας. Το τρέχον lockdown που είχε προγραμματιστεί να λήξει στις 31 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει το κλείσιμο όλων των μπαρ και των εστιατορίων, των πολιτιστικών χώρων και των μη απαραίτητων καταστημάτων, καθώς και περιορισμούς για τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συναντηθούν ιδιωτικά σε σπίτια.

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης καταστημάτων ή στη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς και στις 16 πολιτείες. Παλαιότερα, επιτρεπόταν η χρήση αυτοκατασκευασμένων μασκών και σε τέτοιες περιπτώσεις, με μόνο το νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας να απαιτεί τη χρήση προστατευτικών μασκών FFP2 από τη Δευτέρα. Νωρίτερα η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας Bild ανέφερε ότι η Μέρκελ δυσκολεύτηκε να υποστηρίξει κάποιους από τους 16 κρατικούς ηγέτες που διαφώνησαν μαζί της για τα κατάλληλα μέτρα. Τα σχολεία θα ανοίξουν τουλάχιστον στις 15 Φεβρουαρίου, με το κατ’ οίκον μάθημα να παραμένει το πρότυπο.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι γνωρίζει τους “τεράστιους περιορισμούς” που συνεπάγεται η πολιτική τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους γονείς, ωστόσο υποστήριξε ότι η επιστήμη έχει αναφέρει ότι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτερα μεταξύ των παιδιών. Όσο για την εργασία από το σπίτι δήλωσε ότι  η κυβέρνηση θα αναλάβει νομική δράση για να κάνει την πρακτική πιο κοινή. Οι εργαζόμενοι θα φορούν μάσκες όπου η διατήρηση απόστασης δεν είναι εφικτή και θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν τα διαλείμματα τους μόνοι τους.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here