Εμμηνόπαυση: Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο

Ερευνητές δημοσκόπησαν 210 γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών για να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο η εμμηνόπαυση επηρέασε τη γενετήσια ορμή. Το κατά πόσον οι συμμετέχοντες εμφάνισαν σεξουαλική δυσλειτουργία αξιολογήθηκε βάσει κριτηρίων από το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM- 5). Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης την κατάσταση της εικόνας του σώματος κάθε ατόμου, τη σεξουαλική ικανοποίηση, την ποιότητα των σχέσεων και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μέσω διαφόρων μέτρων.

Η μελέτη σχεδιάστηκε για να κατανοήσει πόσο αποτελεσματική ήταν η εμμηνοπαυσιακή ορμονική θεραπεία (MHT) στη μείωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας μετά την εμμηνόπαυση, αλλά τα ευρήματα υποδεικνύουν άλλους πολύ ενδιαφέροντες παράγοντες που εμπλέκονται. Οι παρακάτω εμπειρίες συνδέθηκαν με την εμπειρία μεγαλύτερης σεξουαλικής ικανοποίησης και λειτουργίας των γυναικών που περνούν την εμμηνόπαυση:

  • Θετικές στάσεις για το σεξ
  • Θετική εικόνα σώματος
  • Ικανοποίηση για τη σχέση σας
  • Περισσότερο ισόβιοι ερωτικοί σύντροφοι
  • Θετικές εμπειρίες με το σεξ, ειδικά αυτές που αφορούν την προσοχή στην ευχαρίστηση κάποιου κατά τη διάρκεια του σεξ
  • Λιγότερο σοβαρά σωματικά συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Μαζί, πέρα από τα φυσικά συμπτώματα, αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το να έχεις μια υγιή σχέση με τη σεξουαλικότητά σου, γενικά, μπορεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να καθορίσεις πώς η γενετήσια ορμή μας και η σεξουαλική λειτουργία αλλάζουν αργότερα στη ζωή. Ποιος κινδύνευε περισσότερο να βιώσει σεξουαλική δυσλειτουργία; Γυναίκες που έχουν ανήσυχες σκέψεις κατά τη διάρκεια και σχετικά με το σεξ και γυναίκες με πιο σοβαρά συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here