Κορωνοϊός Εμβόλιο mRNA: Εξετάζονται και στην Ελλάδα περιστατικά μυοκαρδίτιδας & περικαρδίτιδας μετά από mRNA εμβόλιο [vid]


Εξετάζονται και στην Ελλάδα από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως έπειτα από εμβολιασμό με σκευάσματα τύπου mRNA κατά της Covid-19. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open διερευνώνται και στην Ελλάδα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, δηλαδή με σκευάσματα των εταιρειών Pfizer και Moderna.

Βάσει του ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δέσποινας Βλεπάκη στο Open, τα περιστατικά έχουν πάει καλά, καθώς ήταν ήπια και αυτοπεριοριζόμενα. Μέχρι στιγμής υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

Καθώς η πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, οι γιατροί εξετάζουν προσεκτικά εάν πρόκειται για ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολίου τύπου mRNA ή εάν για τα περιστατικά ευθύνονται υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε το Open στα πιο πολλά περιστατικά έχει εκτιμηθεί ότι δεν υπάρχει σχέση με τον εμβολιασμό, αλλά υπάρχουν ορισμένα που πιθανώς να σχετίζονται και αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΟΥ για περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer στις ΗΠΑ και το Ισραηλ

Τα δεδομένα γύρω από τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί μετά το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό αξιολογεί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ειδικότερα, η αναπληρώτρια επικεφαλής του Οργανισμού για τα εμβόλια, η κα Μαριαντζέλα Σιμάο, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου δήλωσε: «Συλλέγουμε ακόμη δεδομένα, άλλα φαίνεται πως έρχονται από τις ΗΠΑ και επίσης υπάρχουν κάποια διαθέσιμα στοιχεία από το Ισραήλ. Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης για το εάν πρόκειται για ένδειξη που σχετίζεται με το εμβόλιο».

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Ράιν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτων περιστατικών για θέματα υγείας του ΠΟΥ, επεσήμανε ότι οι υποθέσεις που έχουν γίνει γνωστές στις ΗΠΑ είναι «ήπιες».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ