Δέρμα Περιποίηση: Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες

Μπορεί να υποψιάζεστε ότι έχετε ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα, αλλά γνωρίζετε πραγματικά τον τύπο του δέρματός σας; Η γνώση του αληθινού τύπου δέρματος μπορεί να σας βοηθήσει την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο διάδρομο καλλυντικών. Στην πραγματικότητα, η χρήση λανθασμένων προϊόντων για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να επιδεινώσει την ακμή, την ξηρότητα ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη συνολική υγεία του δέρματος και να βελτιώσετε συγκεκριμένες ανησυχίες όπως ακμή, ουλές και σκοτεινά σημεία. Η καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος έχει τέσσερα βασικά βήματα που μπορείτε να κάνετε μία φορά το πρωί και μία φορά πριν κοιμηθείτε.

1. Καθαρισμός: Επιλέξτε ένα καθαριστικό που δεν αφήνει το δέρμα σας σφικτό μετά το πλύσιμο. Καθαρίστε το πρόσωπό σας όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, ή μόνο μία φορά, εάν έχετε ξηρό δέρμα και δεν φοράτε μακιγιάζ. Αποφύγετε το πλύσιμο για αυτήν την αίσθηση καθαρότητας γιατί αυτό σημαίνει ότι τα φυσικά έλαια του δέρματός σας έχουν φύγει. 

2. Οροί: Ένας ορός με βιταμίνη C ή αυξητικούς παράγοντες ή πεπτίδια θα ήταν καλύτερος το πρωί, κάτω από αντηλιακό. Τη νύχτα, η ρετινόλη ή τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή λειτουργούν καλύτερα. 

3. Ενυδατική κρέμα: Ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδατική κρέμα, αλλά χρησιμοποιήστε μια ελαφριά, με βάση το τζελ και μη φαγεσωρογόνο ή που δεν εμποδίζει τους πόρους σας. Το ξηρό δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από περισσότερες ενυδατικές κρέμες. Οι περισσότερες μάρκες επισημαίνουν τα προϊόντα τους ως τζελ ή κρέμα στη συσκευασία τους.

4. Αντηλιακό: Εφαρμόστε αντηλιακό με τουλάχιστον 30 SPF 15 λεπτά πριν πάτε έξω, καθώς χρειάζεται λίγο χρόνο για να ενεργοποιηθεί το αντηλιακό. Οι σκοτεινότεροι τόνοι δέρματος χρειάζονται περισσότερη προστασία από τον ήλιο, επειδή η υπερχρωματισμός είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί. 

Επιλέξτε προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο και την ευαισθησία του δέρματός σας και θυμηθείτε να διαβάσετε τις ετικέτες. Ορισμένα προϊόντα, όπως ρετινόλη ή συνταγογραφούμενα ρετινοειδή, πρέπει να εφαρμόζονται μόνο τη νύχτα.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here