Πάρκινσον θεραπεία: ανακαλύφθηκε νέα θεραπευτική αγωγή για τη νόσο

Πάρκινσον θεραπεία: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ben-Gurion του Negev ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη BMP5 / 7 προσφέρει πολλά υποσχόμενες θεραπείες που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Brain της κλινικής νευρολογίας. Η νόσος του Πάρκινσον, η οποία προσβάλλει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις ΗΠΑ και 10 εκατομμύρια παγκοσμίως, προκαλεί τρόμο και σοβαρή κινητική δυσλειτουργία λόγω προοδευτικού εκφυλισμού εγκεφαλικών κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη .

Πιστεύεται ότι η πρωτεΐνη άλφα-συνουκλεΐνη, που υπάρχει στον ανθρώπινο εγκέφαλο , ξεδιπλώνεται και σχηματίζει τοξικές συστάδες σε αυτά τα κύτταρα, η οποία προκαλεί την ασθένεια. Ενώ οι τρέχουσες θεραπείες νόσου του Πάρκινσον βελτιώνουν τα συμπτώματα, δεν είναι αποτελεσματικές σε προχωρημένα στάδια ασθένειας και, δυστυχώς, δεν επιβραδύνουν ή θεραπεύουν την ασθένεια. Ο Δρ Claude Brodski, MD, επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακής Νευροεπιστήμης της BGU, ανακάλυψε ότι η σηματοδότηση BMP5 / 7 στους νευρώνες μειώθηκε σημαντικά στα εγκεφαλικά κύτταρα που παράγουν ντοπαμίνη, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόοδο της νόσου του Πάρκινσον.

“Πράγματι, βρήκαμε ότι η θεραπεία με ΒΜΡ5 / 7 μπορεί, σε ένα μοντέλο ποντικού για νόσο του Πάρκινσον, να αποτρέψει αποτελεσματικά τις κινητικές βλάβες που προκαλούνται από τη συσσώρευση άλφα-συνουκλεΐνης και να αντιστρέψει την απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη “, λέει ο Δρ Brodski. “Αυτά τα ευρήματα είναι πολύ ελπιδοφόρα, καθώς υποδηλώνουν ότι το BMP5 / 7 θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον. Επί του παρόντος, εστιάζουμε όλες τις προσπάθειές μας για να φέρουμε την ανακάλυψή μας πιο κοντά στην κλινική εφαρμογή.” Η BGN Technologies, η εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Ben-Gurion, έχει υποβάλει αρκετές αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτουν αυτήν την ανακάλυψη.

Ο Δρ Galit Mazooz Perlmuter, ανώτερος αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης, bio-pharma της BGN Technologies, σημειώνει, “Υπάρχει μια τεράστια ανάγκη για νέες θεραπείες για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, ειδικά σε προχωρημένα στάδια της νόσου. Τα ευρήματα του Δρ Brodski, αν και ακόμα στα αρχικά τους στάδια, προσφέρετε έναν τροποποιημένο ως προς τη νόσο στόχο ναρκωτικών που θα αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφική κατάσταση. Ζητούμε τώρα έναν βιομηχανικό εταίρο για περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της ευρεσιτεχνίας εν αναμονή της εφεύρεσης”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here