Νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς

Το πρόγραμμα «Γέφυρα Νο 2» ύψους 300 εκατ. ευρώ για την επιδότηση δόσης επιχειρηματικών δανείων για διάστημα εννιά μηνών εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. 

Η πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς, προκειμένου να λάβει έγκριση, όπως και να οριστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων το κράτος θα επιδοτεί ένα μέρος της δόσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του ισχύοντος προγράμματος για δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Το πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες πληττόμενες επιχειρήσεις θα περιλαμβάνει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και εφόσον πάρει το πράσινο φως από τους θεσμούς αναμένεται να ξεκινήσει από την άνοιξη, ενδεχομένως με τη λειτουργία πλατφόρμας αντίστοιχης με αυτή που έχει δημιουργήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων.

Το υπόλοιπο του δανείου και το ύψος της μηνιαίας δόσης αναμένεται να παίξουν ρόλο, όπως και ο τζίρος της επιχείρησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε με νέες δηλώσεις του ότι έρχεται νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι υπάρχει ανάλογη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here