Η βίλα που θα βρεθούν Πούτιν και Μπάιντεν, για μια συνάντηση με πολλές διαφωνίες και χωρίς γεύματα


Τα θέματα μπορεί να είναι πολύπλοκα, μα ο χώρος θα εκπέμπει ηρεμία και γαλήνη κατά τη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν θα βρεθούν στη Villa La Grange, μια ελβετική βίλα του 18ου αιώνα.

Η βίλα πέρασε στην Πόλη της Γενεύης το 1917 από τον τελικό ιδιοκτήτη της, Γουίλιαμ Φαβρ. Ανά τα χρόνια είχαν μείνει σε αυτήν οικογένειες αριστοκρατών που προέβαιναν σε βελτιώσεις, ενώ σε αυτήν έχουν μείνει επιφανείς καλεσμένοι, Σημειώνεται πως πριν από 36 χρόνια είχε λάβει χώρα στη Γενεύη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν και του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ- ενώ ακόμα πιο πίσω, το 1955, στη Γενεύη είχε γίνει και η συνάντηση των αποκαλούμενων «Μεγάλων Τεσσάρων» νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Γαλλία και Μ.Βρετανία).

Villa La Grange

Η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει 4 με 5 ώρες, με συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως ο έλεγχος των εξοπλισμών, οι επιθέσεις χάκερ και οι παρεμβάσεις σε εκλογές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, σε ένδειξη των τεταμένων σχέσεων, δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτήν γεύματα, ενώ οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου αντί για μία κοινή.

Ο Πούτιν θα φτάσει πρώτος στη βίλα, όπου οι δύο πρόεδροι θα συναντήσουν τον Ελβετό πρόεδρο Γκι Παρμελίν, πριν αρχίσουν τις συνομιλίες στη βιβλιοθήκη, η οποία περιέχει ιστορικούς δερματόδετους τόμους, γραμμένους σε διάφορες γλώσσες.

Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα συναντηθούν μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών τους, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και διερμηνείς. Περίπου 3.000 – 3.500 στελέχη δυνάμεων ασφαλείας βρίσκονται στην περιοχή.

Οι προσδοκίες από τη συνάντηση στη βίλα, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη της Γενεύης, είναι γενικότερα χαμηλές. Και οι δύο ηγέτες έχουν πει ότι ελπίζουν σε πιο σταθερές και προβλέψιμες σχέσεις, αν και τα «μέτωπα» διαφωνίας είναι πολλά.

Με πληροφορίες από Reuters, Ville de Geneve

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ