19 Απριλίου 2024

Πανδημία μεταλλάξεις : H παραλλαγή δέλτα ανησυχεί τους ειδικούς


Πολλά κράτη έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς COVID-19, επιτρέποντας στους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν σε μια ζωή πριν από την πανδημία. Ωστόσο, η μείωση των επιπέδων εμβολιασμού που συμπίπτει με την εκρηκτική εξάπλωση μιας νέας παραλλαγής κορανοϊού, έχει κάνει κάποιους ειδικούς στον τομέα της υγείας να ανησυχούν για το πανδημικό παιχνίδι της χώρας.

Αυτή η παραλλαγή όχι μόνο εξαπλώνεται πιο εύκολα από τα προηγούμενα στελέχη, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια.

Τα συμπτώματα της παραλλαγής

  • Οι γιατροί στην Κίνα διαπιστώνουν ότι καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά και πιο σοβαρά συμπτώματα από αυτά που αναφέρθηκαν νωρίτερα στην πανδημία, αναφέρουν οι The New York Times .
  •  Το επίπεδο του ιού στο σώμα αυξάνεται υψηλότερα από ό, τι προηγουμένως παρατηρήθηκε κατά την πανδημία. Και περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά μέσα σε 3 ή 4 ημέρες.
  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η παραλλαγή Delta αποτελεί το 91% των νέων περιπτώσεων , μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα πιο αναφερόμενα συμπτώματα ήταν πονοκέφαλος, πονόλαιμος και ρινική καταρροή.
  • Καθώς οι επιστήμονες συλλέγουν περισσότερα δεδομένα, θα εμφανιστεί μια σαφέστερη εικόνα των συμπτωμάτων που προκαλεί το Δέλτα.
  • Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε εγρήγορση για άλλους συμπτώματα λοίμωξης από κοροϊνοιό, όπως βήχας, δύσπνοια, κεφαλαλγία, κόπωση ή απώλεια αίσθησης γεύσης ή μυρωδιάς.

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιάσει πλήρως περίπου το 43% του πληθυσμού τους. Όμως, καθώς η παραλλαγή Delta έχει γίνει πιο κοινή στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα έχει σημειώσει μια αύξηση στις περιπτώσεις COVID-19 .
  • Παρόμοια αύξηση των περιπτώσεων παρατηρήθηκε στην Ινδία καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώθηκε ευρέως. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στο ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική.
  •  Η παραλλαγή Delta είναι περίπου 40% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha, η οποία ήταν προηγουμένως κυρίαρχη στη χώρα .
  • Είναι σαφές ότι τώρα η μεταδοτικότητα , φαίνεται να είναι μεγαλύτερη .

Ακολουθεί βίντεο για την μετάλλαξη δέλτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ