ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός, 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι σχετικά ήπια και για αυτό τον λόγο δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του. Το γεγονός έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, προκειμένου να καταδείξει όπως είπε, την ανάγκη μεγάλης προσοχής και αυστηρής τήρησης των μέτρων χωρίς κανέναν εφησυχασμό, ακόμα και για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν λίγες εβδομάδες, είχε γίνει γνωστό πως άλλοι 3 υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη νόσησαν αφότου εμβολιάστηκαν και προτού λάβουν τη 2η δόση του σκευάσματος. Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, δήλωσε  άγνοια για το συγκεκριμένο περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν ενημέρωσε κανένας τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά ούτε και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων στο ethnos.gr.

«Έκανα στις 19 Ιανουαρίου τη 2η δόση του εμβολίου και συνεχίζω να φοράω μάσκα παντού. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, ακόμα κι αν έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τη μάσκα, μέχρι να εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού η ανοσία της αγέλης να φτάσει σε υψηλό επίπεδο»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here