Μακένζι Σκοτ: Η «πρώην» του Τζεφ Μπέζος δώρισε 2,7 δισεκατομμύρια σε οργανισμούς


Η «πρώην» σύζυγος του μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος δώρισε 2,7 δισεκατομμύρια σε οργανισμούς, με την ευχή μεταξύ άλλων «να μη συγκεντρώνεται ο πλούτος στα χέρια λίγων».

Η δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, γνωστή για τις μεγάλες δωρεές της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, προχώρησε σε μία ακόμη απλόχερη προσφορά.

Η συγγραφέας και φιλάνθρωπος υπολογίζεται πως διαθέτει περιουσία 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό μετά το διαζύγιό της το 2019.
Χθες, μέσα από μια ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η Σκοτ γνωστοποίησε πως δωρίζει ακόμη 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 συνολικά οργανισμούς.

Η τρίτη δωρεά «μαμούθ» της Μακένζι Σκοτ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», πρόκειται για την τρίτη δωρεά γενναίου ποσού που πραγματοποιεί η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος τον τελευταίο χρόνο.

Το 2020 προχώρησε σε δύο παρόμοιες κινήσεις συνολικού ποσού 6 δισεκατομμυρίων σε οργανισμούς που αγωνίζονται με ζητήματα όπως η πανδημία, η ισότητα των φύλων, αλλά και σε πανεπιστήμια και κολέγια όπου φοιτούν παραδοσιακά μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας.

Η πρώην κυρία Μπέζος είπε ότι δεν θέλει να δοθεί έμφαση σε προνομιούχες φωνές. «Ο τίτλος που θα επιθυμούσα για ένα τέτοιο θέμα θα ήταν «286 ομάδες με φωνές που ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει», τόνισε.

«Οι άνθρωποι που παλεύουν με τις ανισότητες αξίζουν να βρεθούν στο επίκεντρο δημοσιευμάτων για την αλλαγή που φέρνουν. Αυτό είναι εξίσου -ίσως και ιδιαιτέρως- αλήθεια όταν η δουλειά τους χρηματοδοτείται από τον πλούτο. Κάθε ποσό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας που τους περιλαμβάνει. Και, παρά τα εμπόδια, συνεχίζουν να παρέχουν λύσεις προς όφελος όλων», συνέχισε η Μακένζι Σκοτ.

Όπως τόνισε, «όλοι προσπαθούμε να δώσουμε μέρος της περιουσίας μας που αποκτήθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή. Σε αυτή την προσπάθεια εμφορούμαστε από την ταπεινή πεποίθηση πως θα ήταν προτιμότερο μέρος του πλούτου να μη συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων».

Κλείνοντας τη μακροσκελή της ανάρτηση, η Μακένζι Σκοτ αναφέρεται στα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής της δωρεάς.

«Τι πιστεύουμε πως μπορούν να κάνουν με περισσότερα χρήματα στα χέρια τους; Να αγοράσουν απαραίτητες προμήθειες. Να βρουν δημιουργικούς τρόπους να βοηθούν. Να προσλάβουν επιπλέον μέλη στην ομάδα που γνωρίζουν πως μπορούν να τους πληρώνουν για τα επόμενα πέντε χρόνια. Να αγοράσουν καρέκλες για εκείνους. Να σταματήσουν να δουλεύουν κάθε Σαββατοκύριακο. Να κοιμηθούν λίγο».

Πού πήγαν τα χρήματα της Σκοτ

Η 51χρονη φιλάνθρωπος υποστηρίζει πως μια σειρά από οργανισμούς, που συμβάλλουν στην αλλαγή και υποχρηματοδοτούνταν διαχρονικά, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των αποδεκτών της δωρεάς της. Ανάμεσά τους τοπικές καλλιτεχνικές ομάδες και θεσμοί, όπως το Μουσείο Motown, αλλά και συλλογικότητες που εργάζονται στον χώρο της παιδείας.

Μεγάλο μέρος της περιουσίας της Μακένζι Σκοτ προέρχεται από το διαζύγιο που πήρε το 2019 από τον Τζεφ Μπέζος, ο όποιος εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η Σκοτ έλαβε το 4% των μετοχών της Amazon, την οποία ο Μπέζος ίδρυσε το 1994.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ