Βασιλακόπουλος Σαρηγιάννης: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα

Για την πορεία της πανδημίας ειδικά μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και την μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού μίλησαν ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». 

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, τα επιδημιολογικά στοιχεία μετά το άνοιγμα της αγοράς θα είναι γνωστά σε μια βδομάδα από την έναρξή της κατά μέσο όρο και πλήρη σε 2 εβδομάδες. Θεωρείται δεδομένη η αύξηση των κρουσμάτων ωστόσο αυτό που είναι αναγκαίο είναι η άνοδος αυτή να είναι περιορισμένη και διαχειρίσιμη.

Ο καθηγητής προέτρεψε τον κόσμο να χρησιμοποιεί τις χειρουργικές μάσκες και όχι τις πάνινες, καθώς οι πρώτες είναι πιο αποτελεσματικές. Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και για τον μεταλλαγμένο ιό. Ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ κ. Σαρηγιάννης, μίλησε για τη μετάλλαξη του ιού λέγοντας πως στη χώρας μας έχουν εντοπισθεί ήδη 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ανησυχητικά είναι τα 2 ορφανά που εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη και δεν έχουν ιχνηλατηθεί.

Εξήγησε πως ο μεταλλαγμένος ιός δεν έχει πιο σοβαρά συμπτώματα, αλλά είναι πιο μεταδοτικός και  δήλωσε πως υπάρχει μια σταθεροποιητική πορεία αναφορικά με τα κρούσματα, η οποία θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here